Takip Et

İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL PROJELER-7 (TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFLERİ İLE İŞBİRLİĞİ-3)

İzmir Büyükşehir Belediyesi-Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri işbirliği sonucu gerçekleşen arımsal faaliyetlerin sonuçlarına bugün devam ediyoruz.

“Kırsalda üreticinin ürününde kalitenin ve verimin arttırılarak ürüne katma değer kazandırmak amacıyla Seferihisar İlçesi Gödence Köyü’nde Gödence tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait kontinü sistem zeytinyağı tesisinde revizyonu sağlayarak 3 fazlı mevcut sistem 2 faza dönüştürüldü. Bu proje ile Zeytinyağındaki kalitenin arttırılması, işletme maliyetlerin (su tüketimi, elektrik tüketimi, işçilik) düşürülmesi, çevresel kirliliğin azaltılması ve kapasitenin arttırılması sağlandı. Proje İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda tamamlanarak hayata geçirildi.”

“Ödemiş Üçkonak ve Üzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin mevcut zeytinyağı üretim fabrikalarına, dökme zeytinyağlarına katma değer kazandırmak amacıyla zeytinyağı dolum ve etiketleme makineleri hibe edilmiştir. “

“İzmir Kalkınma Ajansından destek almak amacıyla proje sunmak isteyen 5 adet Tarımsal Kalkınma Kooperatifine (Seferihisar Hıdırlık- pekmez işleme tesisi, Urla Bademler- çiçek fide dikimi ve harç karma makinesi, Urla Kuşcular- soğuk hava deposu, Beydağ Su Ürünleri kooperatifi- kırsal turizm projesi, Kınık merkez- süt nakil araç ve tankları) işleme ve depolama imkanlarını artırmak amacıyla hem proje desteği hemde %10'luk özkaynak desteği verilmiştir. Ayrıca Kuşcular kooperatifi soğuk hava desposuna ait tüm inşai yapılar belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir.”

“Bergama ilçesi Kıranlı mahallesinde atıl konumda olan bal işleme tesisi, Bergama Belediyesi ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği ile imzaladığımız üçlü iş birliği protokolü doğrultusunda, tesisin revize edilerek arı yetiştiricilerinin ürünlerine katma değer kazandırmak amacıyla bal işleme/paketleme tesisinin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar tamamlandı. İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği günlük 2 ton bal işleme kapasitesine sahip oldu, tesis ile İzmir kuzey bölgesinde üretilen balların işlenerek/paketlenerek raflara sunulması ve üreticiye ayrı bir katma değer kazandırılması sağlandı. “

''İzmir Modeli” ile üreticinin ürününde verimi, kaliteyi ve çeşitliliği arttırarak lokmasını bir parça büyüten, ürününü değerinde satabilmesi için ürüne katma değer kazandıracak işleme tesisleri kuran, bu ürünlerin pazara sunumu için depolama tesislerini faaliyete geçiren ve tüm bu zincirde işbirliğini sağlayacak tarımsal kalkınma kooperatiflerini, Ziraat Odalarını ve üretici birliklerini destekleyerek, üreticileri örgütlenme gücüne inandıran İzmir Büyükşehir belediyesi üretici ile tüketiciyi, kırsalla kentliyi buluşturduğu ''İzmir Yerel Üretim Şöleni'' nin birincisini 14 Ekim 2017 tarihinde Gündoğdu meydanında gerçekleştirdi. Üreticinin yoğun katılımı ve kentlinin yoğun ilgisiyle şenlenen Gündoğdu Meydanında ''İzmir Yerel Üretim Şöleni''nin ikincisi 06 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.