Takip Et

Buharkent Tarım Çalıştayı İzlenimleri-3

Bu yazı dizimizin amaçlarından birisi de “Tarım Çalıştayı” düzenleme niyetinde olan kurumlara elden geldiğince çalıştay uygulamaları hakkında yol gösterici olabilmek. Buharkent Tarım Çalıştayı’nı küçük bir ilçede gerçekleştirilmesine rağmen bu bakımdan önemli görmekteyiz.

Çalıştayın sabah bölümünde üç ihtisas masası oluşturuldu.

İncir Masası: Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç Dr. Ferit Çobanoğlu, Aydın Ticaret Borsası’ndan Meclis Başkanı Ali Çevik, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nden Zir. Yük. Müh Birgül Ertan, Yük. Zir.Müh Berrin Şahin, Yük.Zir. Müh. Mesut Özen, Ege İhracatçı Birlikleri’nden Ahmet Fevzi Aruman ve Caner Işlak, , Tariş İncir Birliği’nden Zir. Müh. Fatma Behit, Buharkent Ziraat Odası’ndan Hüseyin Kevran, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Zir. Müh Nevin Başpınar. Buharkent’ten üretici ve incir komisyoncusu Mesut Karataş yer aldılar.

Zeytin Masası: Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç Dr. Renan Tunalıoğlu, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Zir. Müh. Zir. Müh. Hamide Ulusal, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği ve Tariş Çine Zeytinyağı Kooperatifi’nden Zir. Müh. Necip Gökbel, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Zir. Yük. Müh Muzaffer Kerem Savran ve Zir. Yük. Müh Özgür Dursun, Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nden Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şafi Tunç. Buharkent Ziraat Odası’ndan Türkay Karadana, Buharkent’ten zeytin işletmecisi Orhan Önal’dan oluştu.

 

Üzüm Masası: Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Yard. Doç Dr. Mustafa Çelik, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden Zir. Müh. Metin Akural, Alaşehir Ziraat Odası’ndan Zir. Müh. Dündar Yalçın, Alaşehir üzüm üreticisi Cenk Yıldırım, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Selçuk Karabat ve Dr. Ali Güler, Çal Ziraat Odası’ndan Ömer Ayhancı, Çal Ziraat Odası’ndan üzüm üreticisi Muhammed Ali Kocaefe, Buharkent üzüm üreticisi Messud Ekin’den meydana geldi.

 

Çalıştayın formatı gereğince katılımcılar hazırladıkları metinleri masalarına taşıyarak bir düşünceler bütünü oluşturulması amacına uygun olarak farklı ve ortak fikirleri ortaya koydular.

 

Doğal olarak ve tecrübelerinden dolayı masaların liderliğini Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri, İncir Masası'nda, Doç Dr. Ferit Çobanoğlu, Zeytin Masası'nda Doç Dr. Renan Tunalıoğlu, Üzüm Masası'nda Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Yard. Doç Dr. Mustafa Çelik yaptılar.

 

Buharkent Kaymakamı Sayın Cemil Öztürk’, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’, Buharkent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Zeki Berhuni ve Buharkent Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Mesut Kırmacı’nın katılımcılara “Hoş geldiniz” demek ve başarı dileklerini iletmek üzere çalıştay masalarını tek tek ziyaret etmeleri ayrı bir nezaket örneği idi. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.