Takip Et

SİYASİ PARTİ LİSTELERİNDE TARIMCI ADAYLAR

24 Haziran yaklaştıkça, Siyasi partilerimiz halka ulaşmak, oylarını en yüksek sayı ve oranda alabilmek amacı ile her türlü seçim metot ve tekniğini denemeye devam etmekteler.

Son günlerde doğası gereği siyasi partilerimiz tarafından çiftçi/üretici sorunları daha sık dillendirilmeye başlandı.Zaten başka bir davranış da beklenemezdi.Çiftçi,yasama dönemi boyunca,diğer sektörlerle diz dize göz göze olan politikacıların aklına ancak seçim zamanı gelmektedir.

Ancak partilerin “Tarım Temsilcisi” aday sayılarına göz attığımızda tarım verdikleri önem ortaya çıkmaktadır.

Daha önce de yazdığımız gibi “Tarım Temsilcisi” milletvekili adaylarını, parti ayırımı yapmaksızın seçmene daha yakından tanıtmak amacı ile köşemizi açtığımızı duyurmuştuk.

Henüz aday adayları belirlenmeden mensubu olduğumuz TAGYAD (Türkiye Tarım Yazar ve Gazetecileri Derneği) ile beraber bir kampanya başlatıştık.

TAGYAD şu mesajı vermekteydi:

“Siyasi partiler başta çiftçilerimiz olmak üzere veteriner hekimler, ziraat ve gıda mühendisleri ile birlikte akademisyenler, teknikerler, diyetisyenler, su ürünleri mühendisleri ve tarımsal sanayi temsilcileri TBMM’de görmek istiyoruz.”

Şu ana kadar o kadar az başvuru oldu ki siyasi partiler, nüfusumuzun ne kadarının çiftçi/üretici olduğunu dikkate almadan listelerini kendi kıstas ve ölçülerine göre belirlediler.

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti Kayseri Milletvekili aday adaylığı için müracaat etti,ancak aday listesinde yer alamadı.

Kahta Ziraat Odası başkanı Rüştü Turanlı da kendine listelerde yer bulamadı.

Eruh Ziraat Odası Başkanlığı görevini sürdüren Metin Sayın’ın ise Siirt listesi kesinleşmediği için adaylığı da netleşmedi.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem de Ak Parti Bursa listesinde yer alamadı.

MHP listelerinden Konya adayı olan Ziraat Mühendisi Celil Çalış,3. Sırada yer bularak tarım temsilcisi olarak TBMM’ye girme şansını elde etti.

“Tarım Temsilcisi” olarak iki aday dikkatimizi çekti.

MHP listelerinden Konya adayı olan Ziraat Mühendisi Celil Çalış’ın kazanmasını yürekten dilerken,

Ege’de ise tespit edebildiğimiz iki aday mevcut.

Aydın’da Ak Parti 4. Sıra adayı Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Sayın Rıza Posacı.Kazanma şansı bir hayli yüksek görünmekte.

Sayın Posacı,çalışmalarını hızlandırdı.Başta Aydın ilçe Ziraat Odaları olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşla toplantılar gerçekleştirmekte,seçim gezilerin sürdürmekte.

İzmir’den 2. Bölgede Ziraat Mühendisi sayın Hatice Zeybek,CHP listesinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ardında 13. Sırada yer aldı.

Sayın Posacı,kazanmaya daha yakın olsa da Sayın Zeybek için de ümitliyiz.Her ikisine oy vermenini Ege çiftçsi için bir çıkar sorunu olduğunu,çiftçi olmayan adayların çiftçiyi ne derece düşünebileceklerini dikkate alarak iki adayımızı da şiddetle öneriyoruz.

Kesin aday listeleri 28 Mayıs’ta belirlendiği için rakamsal verileri ortaya önümüzdeki günlerde koyacağız. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.