Takip Et

ZİRAAT ODALARI EGE BÖLGE TOPLANTISI -1 Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin görüşleri

Ege Bölgesinde yer alan Aydın,Burdur,Muğla,İzmir,Manisa,Denizli Ziraat Odaları geçtiğimiz hafta sonu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TZOB (Türkiye Ziraat Odaları Birliği ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın ve bakanlık üst bürokratların katılımı ile Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür merkezinde bölge toplantısı gerçekleştirdiler.

Toplantıda (Türkiye Ziraat Odaları Birliği ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dan sonra söz alan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,Adnan Menderes’in idamının yıl dönümü dolayısıyla Aydın’da Adnan Menderes adına bir müze kurulacağını ifade ederek söze başladı.

“ Adnan Menderes Müzesi’nin yeri için müjde veren Bakan Pakdemirli, "Vali Bey, bizden müze için yer istedi. Yetki de Tarım ve Orman Bakanlığı’nda. Ben de kendisine dedim ki ‘doğru insana, doğru aileye bu işi sordunuz.’ Tarım ve Orman Bakanı olarak, bu işi yapmak bizim boynumuzun borcudur. Buradan da müzenin müjdesini vermiş olalım. Annemden şimdi o müzeye gümüş şekerliği isteyeceğiz. İnşallah nesiller boyu o şekerlik, müzede Menderes ailesinin hatıratı olarak sergilenir”şeklinde konuştu.

Pakdemirli, tarım alanında radikal değişikliklere işaret ederek ilk işlerinin bakanlığı yeniden inşa etmek olduğunu söyledi.

Bakan Pakdemirli, iki bakanlığın birleşmesi ile su ve toprak yönetiminin tek elden yürütüleceğini ifade etti.

BALIK,SERA ORGANİZE BÖLGELERİ,GIDA SERBEST BÖLGESİ

Aydın’da balık organize sanayi, sera ve organize sanayi bölgeleri ile gıda serbest bölgenin kurulması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını açıklayan Bakan Pakdemirli, “Balık organize sanayi Bölgesi ile ilgili Valimizden bir talep geldi. Onun da müjdesini veriyorum. Balık organize sanayi bölgesi ile ilgili gerekli çalışmayı başlatıyoruz. ÇED süreçlerini hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Organize Sera Bölgesi ile ilgili gene müjdemiz var. Balık organize sera bölgemiz de, organize sanayi bölgemizde, gıda serbest bölgemiz de olacak. İnşallah burada, hiçbir sıkıntı kalmayacak” dedi.

TARIMIN YAPILANDIRILMASI

Tarım yeniden yapılandırılacak.Bunda da hizmet ve tasarruf ön plana çıkarılacak.

DANE ZEYTİNE DESTEK

Zeytin ihracatının önemli bir bölümünü Ege Bölgesi yapmaktadır.Bunun için dane zeytine destek ele alınacaktır.

ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ

Ziraat mühendisliği prestijli bir meslek haline getirilecektir.Üniversite giriş sınavlarında Ziraat Fakültelerini ilk on bin içerisinde Kaanlara burs verilecektir.

ÜLKE TARIMSAL SULAMASI

203 yılında ülke sulamasının tamamlanması hedefimizdir.Bu tarihte tarımsal sulama sorunu kalmayacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.