Takip Et

AK PARTİ YENİ AYDIN İL BAŞKANI: AHMET ERTÜRK

Bu köşenin okurları bilirler ki bu köşenin yazarı, her ne kadar geçmişinde siyaset bulunsa da kişilerle ve politika ile uğraşmaz. Çünkü kendisinin bir tarım gazetecisi ve yazarı olarak anılmasını istemektedir.

İhtimaldir ki yazımızın başlığını gören pek çok okurumuz Sayın Ahmet Ertürk’ün lehinde veya aleyhinde kalem oynatacağımızı da düşünmüş olabilir.

Bir tarım yazarının ve/veya yöneticisinin en önemli ve başlıca kaygısı Türk tarımı ve Türk çiftçisidir.Bu yazıyı da bu amaçla,Türk tarımı ve Türk çiftçisi açısından yazmayı uygun gördük.Başkaca bir amacımız bulunmamaktadır.

Ahmet Ertürk’ü köşe konuğumuz yapmamızın nedeni tarım ile olan ilgisi.

Kendileri bir hukuk adamı olarak avukatlık yıllarında dahi tarımla iç içe olmuş,Türkiye’nin ilk on’daki üretici kooperatiflerinden olan Nazilli ve çevresinde faaliyet gösteren ÖR-KOOP’un kurucu başkanıdır.

1987’de zeytinde ilk vertisilium hastalığı görüldüğünde bu hastalıkla mücadele için ABD yolculuklarını bilmekteyiz.

Milletvekilliği döneminde tarım adına en zor şartlarda mücadele vererek Türk çiftçisinin çıkarına mücadele etmiş;dönemin başbakanı ile pamuk konusunda diyaloğunu bilmekteyiz.

Pamukören’de bulunan arazilerine yeni meyve çeşitleri dikerek örnek kapama bahçeler oluşturmuştur.

ÖR-KOOP başkanlığından sonra HAY-KOOP Genel Başkanı olarak Türk Hayvancılığına hizmetini sürdürmektedir.

Daha düne kadar “tarım” sözcüğünün yer aldığı her toplantıya elden geldiğince katılmakta,fikirleri ile katkı vermekteydi.

Bugün ise AK Parti Aydı İl Başkanlığına atandı.

Bu biz tarım yöneticileri açısından önemliydi.Bu bakımdan Aydın Ziraat Odaları başkanları olarak kendisine “tebrik” ziyaretinde bulunduk.Şunu da hemen hatırlatalım ki daha önce herhangi bir il başkanına bu anlamda kutlamamıştık.

Ziyarette ister istemez Türk ve Aydın tarımının çözülmemiş ve yeni ortaya çıkan sorunları ele alındı.Başlık olarak “düşük sofralık zeytin fiyatları”,”pamukta üç yıl münavebe uygulanmaması haline desteklemenin kaldırılacak olması”,”UZZK’nın zeytin rekoltesindeki abartılı tahmininin zeytin ve zeytinyağı fiyatlarına olumsuz etkisi”,”Ticaret borsalarında mevcut ticarete rağmen pamuk işlemerinin yer almaması”İTB’deki devlet eksperinin görev yapmaması”,”İncirin orman ağacı sayılması yolundaki mahkeme safahatı” konuları görüşüldü ve Sayın Ertürk tarafından anında telefonla konununilgilisi bürokrata ulaşılarak çözüm arandı.

Sayın Ahmet Ertürk’ün Ak Parti açısından il başkanı olarak atanması olumlu olmuştur.Zira Aydın’da Ziraat Odaları’na kayıtlı 218 bin çiftçi yer almaktadır.Bu da yaklaşık olarak 500 bin oya karşılık gelmektedir.

Seçimleri düşünen partiler gelecekten ümitleri varsa milletvekili ve yönetici listelerinde tarım kaynaklı adaylara yer vermelidirler ki bu 500 bin oya talip olacak akıllılığı göstersinler.

Sayın Ahmet Ertürk’ü kutlar çabalarının Türk milletine ve tarımına hayırlı olmasını dilerim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.