Takip Et

1 Kasım 2015 Milletvekili seçimleri Aydın ili analizi-27

Aydın’da 2015 yılı seçim sonuçlarını analiz ederek değerlendirmelerde bulunurken partilerin 1 Kasım 2015 Milletvekili seçimlerinde ilçelerdeki konumlarını sıralama bakımından ele alalım:

Milliyetçi Hareket Partisi:

Hiçbir ilçede birinci ve ikinci parti olamadı.16 ilçede üçüncü parti olarak yer alırken sadece Germencik’te dördüncü parti olarak sıralamada yer aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi, Söke ve Yenipazar’da oylarını artırırken diğer on beş ilçede oy düşüşü yaşadı.

Milliyetçi Hareket Partisi, sahip olduğu üç belediye- (Nazilli, İncirliova, Germencik)’te 1 Haziran’a göre oylarını koruyamadı ve daha az oy kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi:

Cumhuriyet Halk Partisi, Bozdoğan, Çine, Didim, Efeler, Germencik, Karacasu, Kuşadası, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar’da birinci parti olarak 1 Kasım 2015 Milletvekili Seçimlerini tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci parti olarak sonuç aldığı ilçeler, Buharkent, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuyucak’tır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu artırdığı ilçeler: Bozdoğan, Çine, Efeler, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunun azaldığı ilçeler: Buharkent, Didim, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar.

Cumhuriyet Halk Partisi,2014 yılında kazandığı belediyelerden Bozdoğan, Çine, Efeler, Karacasu, Koçarlı, Kuşadası’nda oylarını artırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi,2014 yılında kazandığı belediyelerden Didim, Söke, Sultanhisar’da oy kaybına uğradı.

Cumhuriyet Halk Partisi,2014 yılında MHP’nin belediye başkanlığı kazandığı Germencik ve İncirliova’da oyunu artırırken Nazilli’de oy kaybına uğradı.

Cumhuriyet Halk Partisi,2014 yılında Ak Parti’nin belediye başkanlığı kazandığı Köşk ve Kuyucak’ta oylarını artırırken Buharkent ve Yenipazar’da oy kaybına uğradı.

Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsız belediye başkanının bulunduğu Karpuzlu’da oylarını artırdı.

Adalet ve Kalkınma Partisi:

Adalet ve Kalkınma Partisi,17 ilçede de oylarını artıran tek partidir.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Buharkent, İncirliova, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuyucak ve Yenipazar’da seçimlerin birinci partisi oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Bozdoğan, Çine, Didim, Efeler, Germencik, Karacasu, Kuşadası, Nazilli, Söke ve Sultanhisar’da seçimi ikinci parti olarak tamamladı. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.