Takip Et

İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL PROJELER-3

TV DEN’de “TARIMDA GÜNDEM” programında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Sayın Ertuğrul Tugay Bey’i misafir ederek ''Yerel Kalkınmada İzmir Modeli'' çerçevesinde tarımsal hizmet ve projelerle ilgili bilgiler alarak izleyici ve üreticilerimizi bilgilendirdik.

 

Bu proje ve çalışmaların diğer Büyük Şehir Belediyelerine örnek olması ve üreticimizin bilgilenmesi açısından “önemli” kabul etmekteyiz.

Yarımada Sebze Üreticileri Projesi

Karaburun Yarımadası bölgesinde sebzeciliği desteklemek ve yeni ürünlerin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla toplam 671 üreticiye mor karnıbahar, kırmızı marul, domates, biber ve patlıcan gibi sebze fideleri ile toplam 317 üreticiye kırmızı soğan, fasulye ve börülce gibi tohum desteği sağlanmıştır.

Urla İlçesinde Kadın Üreticiler ile Çilek Üretimi

“Kırsalda gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi" kapsamında üreticilerin ikinci ürün veya yüksek gelir getirici ürünler yetiştirmesi amacıyla Urla Belediyesi ile ortaklaşa geliştirdiğimiz projeyle, kadın üreticilere yönelik çilek yetiştiriciliğine başlandı. Yarımada bölgesinde sınırlı araziler üzerinde, kısıtlı imkanlarla yapılan üretimden daha yüksek gelir elde edilmesini hedefleyen proje kapsamında toplam 9 mahallede 28 üreticiye 140 bin adet çilek fidesi üreticilere ücretsiz dağıtılarak dikimleri gerçekleştirildi.

 

Urla ilçesinde Kuşkonmaz Üretimi

 

“Alternatif Ürün Üretiminin Desteklenmesi ve Yerel Çeşitliliğin Korunması” projesi kapsamında, Yarımada bölgesinde yeni bir ürün çeşidini yaygınlaştırmak amacıyla Urla’ya bağlı Kuşçular, Nohutalan ve Balıklıova köylerinde kuşkonmaz üretimine başladık.

Dikim, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi konular başta olmak üzere kuşkonmaz yetiştiriciliğine ilişkin uygulamalı eğitimler verildikten sonra üreticilere toplam 8 bin kuşkonmaz pençesi dağıtıldı.

 

Bunların yanında İzmir’de hayvancılığı korumak ve geliştirmekm de önemli bir görevdir.Çünkü İzmir herşeyden önce bir tarım kentidir.

Küçükbaş Hayvancılığın (Koyun-Koç, Keçi-Teke) Desteklenmesi, Yaygınlaştırılması ve Islahı Projesi

“İzmir Büyükşehir Belediyesinin "küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve ıslahı" projesi ile bu güne kadar, Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk, Menderes, Bayındır, Ödemiş ve Dikili İlçelerinde ki üreticilere Küçükbaş hayvancılık eğitimleri verilerek, toplam 2.540 üreticiye 9.869 adet damızlık koyun/koç ve keçi/teke desteği verdi. “

 

“Yapılan denetimlerde 13 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleşen doğumlarla 9.142 yavrunun olduğu ve bu sonuçla dağıtımlarımızla birlikte proje dahilindeki üreticide mevcut küçükbaş hayvan sayısının 19.011 'e ulaştığı tespit edilmiştir. Küçükbaş hayvancılığı destekleme konusunda Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Beydağ, Dikili, Tire, Aliağa, Kemalpaşa ve Torbalı İlçelerinde eğitim çalışmaları devam etmektedir.”

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.