Takip Et

YEREL SEÇİMLER VE TARIMCI ADAYLAR

Bu köşenin okuyucuları, yazarının günübirlik politika ile uğraşmadığını çok iyi bilirler.

Bizim derdimiz tarım. Tarım alanında ne yapabiliriz, sorusunun cevabı bizim meşguliyet alanımızdır.

Yarın 31 Mart 2019 yerel seçimler gerçekleşecek. Öncelikle seçimlerin yapıldığı şehir, belde, mahalle ve köylere en fazla yararlı olabilecek adayların seçilmesini temenni ettiğimi ifade edeyim.

Aydın’da ilçeler düzeyinde ele aldığımızda, kazanma ihtimali bulunan belediye başkan adaylarını meslekleri açısından değerlendirdiğimizde şu tablo karşımıza çıkmaktadır:

Çiftçi/Üretici:7

Devlet memuru:4

Eczacı:3

Esnaf, avukat, tüccar, özel sektör yöneticisi, veteriner, mühendis, iş adamı, müteahhit, serbet meslek:2

Bu yazımızda amacımız seçmenleri belli adaylar açısından yönlendirmek veya seçim sonuçlarını etkilemek değildir.

Günümüzde sektörler arasında dayanışma olduğu kadar rekabet de serbest piyasa ekonomisinin bir gerçeği.

Ülkemizin içinden geçtiği bir ekonomik krizi hiç kimse inkar edemez. Sektörler açısından ele alındığında ise en fazla sıkıntı çeken sektör tarımdır.

Her ne kadar bizim gibi çok az sayıda meslek erbabı dışında dile getirilmese de tarım kesimi girdilerin yüksekliği, satış fiyatlarının düşüklüğü, üreticilerin örgütsüz yapısı,devlet tarımsal desteklemelerinin yetersizliği, üretimde kalite ve rekolte azlığı, pazarlama kanallarının çarpıklığı, enerji ve maden sektörlerinin tarım ve tarım arazisi düşmanlığı, piyasa şartlarının genel anlamı ile üretici aleyhine bir mekanizma içermesi gibi onlarca ana neden Türk üreticisini olduğu gibi Aydın çiftçisine de zor günler yaşatmaktadır.

Seçim çözüm ilişkisini ortaya koyduğumuzda seçimlerde tercihimizi iki ana aday özelliği belirlemeli. Birincisi adayların kişisel üstünlükleri, ikincisi ise meslekleri.

Aydın çiftçisi olarak seçimlerde, mesleki mensubiyet bilinci olarak öncelikle kendimizden olanları tercih etmemiz Türk ve Aydın tarımının çıkarlarının korunması açısından son derece önemlidir. Çünkü bizim derdimizi bizden olan bilir.

Çiftçi olmadığı halde “Babam öküzle çift sürerdi; anam incir toplardı; dedem çiftçiydi.” lafları laf-ü güzâf ve aldatmacadan ibarettir. Bize hizmet edecek olan öncelikle halimizden anlayandır.

Nasıl genel seçimlerde çiftçi/üretici milletvekili adaylarını desteklediysek belediye başkanlığı seçimlerinde de çiftçi ve üretici adayları desteklemek mesleki çıkarlarımız açısından zarurettir.

Bunun için çiftçi ve üretici adayların listesini vermeyi borç kabul ediyorum:

Kuyucak:Metin Ertürk-Kemal emir

Köşk: Veli Tuna

Efeler: Ümmet Akın

Söke: Beliğ Azbazdar

Bozdoğan: Ufuk Altıntaş

Koçarlı: Mutlu Öztürk

Kendilerine başarılar dilerken yerel seçim sonuçlarının tüm yerleşim birimlerinde yaşayan insanımıza ve çiftçimize hayırlı olması dileği ile…. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.