Takip Et

İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ÖRNEK TARIMSAL FAALİYETLERİ-3

Hiçbir politik kaygının peşinde olmadan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal faaliyet ve deteklerinden örnekler vermeyi sürdürüyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce üretilen ürünlere katmadeğer kazandırılarak üreticinin gelirini arttırmak amacıyla kooperatifler ve üretici birlikleri ile ürünün pazara sunumunu sağlamak ve pazar ömrünü uzatmak amacı ile soğukhava deposu ve paketleme tesisleri kurulması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.

2012 yılında hizmete açılan Toprak ve Yaprak Analizi Laboratuarımızda “İzmir İli Toprak Verimliliğini Belirleme Projesi Kapsamında” 2018 yılı sonu itibariyle 25 İlçede 7.373 adet toprak analizi ücretsiz olarak yapılmıştır. Hizmet sınırlarımız dahilinde projenin bütün ilçelere ulaşması programlanmıştır. Ayrıca Kemalpaşa, Seferihisar, Dikili ve Selçuk ilçelerinde iyi tarım uygulamaları kapsamındaki üreticilerin toprak analizleri de ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.

Tarımsal ürünlerin tanıtımında festival ve şenliklerin önemi tartışılmaz.Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçelerinde festival ve şenlikleri düzenlemekte ve destek vermektedir.

Yerelde ürün bazlı festivallere verilen desteklerle, yerelin ürünün tanıtımına destek olarak, pazarlama imkanlarının artırılmasına çalışılmaktadır. Bu festivaller;

Çeşme: Germiyan Yerel Lezzetler Ekmek Festivali

Beydağ: Kurtuluş Günü Festivali

Bayındır: Çiçek Festivali

Buca: Kooperatifler Günü

Dikili: Deliktaş bamya Festivali

Karabağlar: Kavacık Üzüm Festivali

Kemalpaşa: Dereköy Bal Festivali ve Vişneli Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği

Güzelbahçe: Payamlı-Bardacık Festivali

Karaburun: Keçi Kırkım Şenliği, Küçükbahçe Mandalin Festivali, Kösedere Üzüm Festivali, Karaburun Nergis Festivali.

Urla: Özbek Geleneksel Mart Dokuzu Ot Festivali, Enginar Festivali, Barbaros Oyuk (Tarla korkulukları) Festivali, Nohutalan Kavun Şenliği, Geleneksel Bağbozumu Şenliği ve Uzunkuyu Dünya Zeytin Günü

Menemen Bozalan Bardacık Festivali

Ödemiş Ovacık Barbunya Festivali

Seferihisar: Orhanlı Şevketi Bostan Festivali, Çamlık üzüm Festivali

Selçuk: Gökçealan üzüm Festivali

Torbalı Karaot Tohum Takas Şenliği

Tire Girit Yemekleri Festivali

Bornova Tohum Takas Şenliği ve Beşyol Kiraz Festivalleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarımsl faaliyet,proje ve desteklerinin diğer belediyelere örnek olması ve hatta daha ileri derecede gerçekleştirilmesi dileklerimizle. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.