Takip Et

BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ

Bizimkisi bir aşk hikayesi. Hepimizin de bildiği bu sözler ünlü besteci Kayahan'ın en çok dinlenen şarkılarından biridir. Kayahan, 1990 yılında yakalandığı yumuşak doku kanseriyle (15) yıl mücadele ettikten sonra, 03 Nisan 2015 tarihinde aramızdan ayrılmıştır. Kayahan'ın hayatından bahsetmek istiyorum.

Tam adı Kayahan Açar olan usta müzisyen, 29 Mart 1949'da Albay Süleyman Açar ile Firuzan Hanım'ın oğlu olarak İzmir'de dünyaya geldi. Müziğe düşkün bir çocuk olarak büyüyen Açar, ilk ve ortaokul eğitimini, sanat, bilim, sağlık ve siyaset gibi alanlarda ün yapmış birçok ismin öğrenim gördüğü Kars'taki Fevzi Çakmak Okulu'nda aldı.

İlk evliliğini henüz lise çağlarındayken 8 Mart 1973'te Nur Açar ile yapan Kayahan'ın bu evliliğinden 15 Mayıs 1974'te Beste adını verdikleri bir kızları oldu ve çift 1991'de ayrıldı. Sanata o kadar düşkündü ki, kızının ismini bile aşık olduğu sanatla ilgili koymuştur.

Kayahan 3. evliliğini 1999 yılında vokalisti İpek Tüter(d.1976) ile yaptı. Bu evlilik aralarındaki yaş farkı nedeniyle o dönem hayli ses getirmişti. Kayahan 1949 doğumluydu eşi İpek ise 1976 yılında dünyaya gözlerini açmıştı. Kayahan ‘ın son eşi İpek ile kızı Beste arasında sadece bir kaç yaş fark vardı. Ancak İpek Tüter ‘in ailesi bu yaş sorununu hiç mesele yapmadı. Çift 1999 yılında Kayahan’ın Gömeç‘te yaptırıp adını ‘Gönül Köşküm’ koyduğu evde evlendi. Bir Aşk Hikayesi, Şampiyon, Bir Aslan Miyav Dedi & Mor Menekşe, Allah’ım Neydi Günahım?, Yemin Ettim, Sarı Saçlarından Sen Suçlusun & Sarı Şekerim, Odalarda Işıksızım, Esmer Günler, Onsuz olmuyor, Minnacık Sevdacık milyonların dillerden düşmeyen şarkılarıdır. Bu şarkıları kimi zaman sevdiğimizden ayrıldığımızda, kimi zaman çocuğumuza, kimi zaman neşeli olduğumuzda aklımıza geldiğinde söyleriz.

Gerçekten mükemmel bir sese ve harika bir yoruma sahip olan Kayahan AÇAR, hiç bir zaman müzik sevenler tarafından unutulmayacaktır. Aramızdan ayrılığının 4'üncü yıldönümünde üzüntüyle anıyoruz.

Bir sonraki yazımda görüşünceye dek şimdilik hoşça kalın. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.