Takip Et

İYİ PARTİ AYDIN İLİ TARIMSAL KALKINMA PROGRAMI-3

TARIM BİLİMLERİ AKADEMİSİ: Tarım Bilimleri Akademisi bünyesinde başta tohum ve gen kaynakları teknolojileri olmak üzere biyoçeşitlilik merkezi, teknolojik üsler, AR-GE birimleri, teknoparklar kurup bizi Tarım 3.0’dan Tarım 4.0’a taşıyacak mekanizmaları bu akademi içinde kuracağız.

• Gerekli bir proje…

GÖNÜLLÜ TARIM PROJESİ: Ekonomik işletme büyüklüğünde Tarım 3.0 ve 4.0 teknolojilerini uygulayan, bitkisel/hayvansal üretime yönelik, AB standartlarında ve kendine özgü yeni 25.000 işletmenin ülke genelinde kurulumunu sağlayacağız. Bu işletmelerin yıllık geliri en az 100 bin avro olan işletmelere dönüşümünü kısa-orta vadede sağlayacağız.

SERACILIK: Mevcut seraların çağdaşlaştırılması ve büyütülmesi ile yeni sera, paketleme tesisleri ve depo yapımı için yatırım desteği sağlayacağız.

• 5685 sayılı yasanın da bu açıdan yeniden ele alınması gerekmektedir.

KIRSAL TURİZM PROJESİ: Köy kırsalı alanlarının şehircilik mantığı ve kalıcı yapılar yoluyla tahrip edilmesinin ve doğallığının bozulmasını önlemek amacıyla ‘üretim-yaparak/görerek yaşama yerelliği ve doğallığı koruma-tüketme ve konaklama’ konseptine uygun kırsal turizm faaliyetlerini düzenleyeceğiz.

• Köylerin değerlenmesi açısından önemli bir proje.

TARIMSAL SULAMADA GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANIMI:

• Tarımsal sulamada sondajdan arazi içi basınçlı sisteme kadar tüm modern sulama giderleri kredi olarak değil “hibe” olarak karşılanmalı.

MERA PROJELERİNİN HIZLANDIRILMASI: Mera tespit ve tahdit çalışmalarını hızla tamamlayacağız. Kapalı mera alanlarını hayvancılığın kullanımına yeniden açacağız. Tüm meraları ücretsiz olarak hayvancılığa açacağız.

• Hayvancılık için acil ve gerekli çalışmalar bütünü olarak ele alınmalıdır.

BİYOGAZ PROJESİ: Aydın’da 3 tane biyogaz üretim tesisi kuracağız. Bu tesisler hem ilin ve özellikle üreticilerin enerji ihtiyacını karşılayacak hem de gibi biyogübre üreterek çiftçilerimizin üretim maliyetlerini aşağı çekecek. Kurulacak 3 tesiste, yılda 150 bin ton biyogübre üretilecek.

• Kapsamı genişletilmeli.

İYİ PARTİ Aydın programında eksikliğini tespit ettiğimiz konular: Kooperatifçilik

Toptancı halleri yasası, çevre-tarım ilişkileri , Gıda-enflasyon ilişkisi nedenleri ve çözümleri. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.