Kuru incir rekoltesi ile ilgili olarak son yıllarda sahada meydana gelen vak'a ile resmi rakamlar uyuşmamaktadır.
TÜİK rakamlarının İzmir Ticaret Borsası kaynaklı olduğu aşağıdaki tablodan ortaya çıkmaktadır.
Türkiye Kuru İncir Üretimi
YILLAR Üretim Miktarı (Ton)
2004/05 55.600
2005/06 56.327
2006/07 60.393
2007/08 48.012
2008/09 50.604
2009/10 56.590
2010/11 58.662
2011/12 55.653
2012/13 56.935
2013/14 61.909
2014/15 69.731
2015/16 74.505
Kaynak: TÜİK
İTB ve TÜİK rakamlarına güvenmemiz gerçeği ortada ise de üreticinin ürettiği incir ile bu rakamların arasındaki farklılık düşündürücüdür.
2004-2013 yıllarını kapsayan dokuz yıllık süreçte kuru incir rekoltesi yaklaşık olarak 55 bin 530 ton olarak gerçekleşmiştir.
Her nedense 2013/2014 sezonu ile beraber neredeyse 19 ton civarında bir artış göze çarpmakta, bu da % 34'lük bir artışa tekabül etmektedir?
Ne derece gerçekçidir?
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.