Amacımız politik kaygı güderek herhanhi bir siyasi partiye veya siyasi partinin belediye başkanlığına siyasi destek sağlamak değildir.
Amacımız tamamen tarıma ve üreticiye yarar sağlayan belediye hizmetlerini örnekleri ile tanıtarak hem diğer belediyelerin tarımsal çalışmalarına ışık tutmak hem de üreticilerin belediye hizmetlerinden yararlanma yollarını göstermektir.
Bu bakımdan İzmir Büyükşehir Belediyesi''İzmir Modeli” ile tarım kesimine örnek projelerle hem ulaşmakta hem de destek olmaktadır.Bunları tanıtmak da bizim görevimizdir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarım alanlarında bitkisel üretimde hastalık ve zararlılardan korunma ve mücadele konularında üreticilere destek projelerine bir İzmir’in en önemli tarımsal ürünlerinden olan zeytinde, il genelinde zararın çok yoğun yaşandığı halkalı leke hastalığına karşı, doğru mücadele yönteminin seçilmesi, doğru zamanda doğru uygulamaların yapılarak, uygun teknikle koruma ve mücadelenin yapılması sağlanarak, zararlı ve hastalıklarla mücadele edilmesi konusunda öncü ve önderlik edilerek farkındalık yaratılması hedeflenmiştir.
Bu kapsamda uygulamanın etkin ve verimli olması için uygun olan kapalı havza niteliğindeki Selçuk ilçesi Barutçu Köyü ve Menderes İlçesi Gölova Köyü pilot bölge seçilmiştir.
Üreticilere dağıtılan Bordo bulamacının uygulamaları ise 2016 yılında ilçe ziraat odaları ile işbirliğinde kurduğumuz, ‘Ortak Tarım makineleri Parkı’ bünyesinde bulunan ilaçlama makineleri ile gerçekleştirilmiştir. Proje dahilinde Gölova mahallesinde 57.760 adet, Barutçu mahallesinde 18.750 adet olmak üzere toplam 76.510 adet zeytin ağacında ve toplam 2.550 da alanda zeytinde halkalı leke ile mücadelenin gerçekleştirilmesi için 2017 ve 2019 sezonunda toplam 50.810 kg bordo bulamacı üreticilere dağıtılmıştır.
İzmir’in en önemli tarımsal ürünü olan zeytin ve zeytinyağında verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen "zeytin sineği" ile mücadele için besi tuzağı yöntemi çalışmaları Karaburun ilçesinin Eğlenhoca, Kösedere ve İnecik Mahallelerinde 2017 yılında başlatılmıştır. Bu çalışma ile pilot bölgede örnek uygulama yapılarak, farkındalığın yaratılıp, mücadele yönteminin il geneline yayılması hedeflenmiştir.
Projenin 2017 yılında İnecik, Eğlenhoca ve Kösedere'de uygulanması ile zeytinde elde edilen verim ve kalitenin yüksek orandaki olumlu yansımalarına bağlı olarak diğer köylerdeki üreticilerin talepleri doğrultusunda 2018 yılında Ambarseki, Saip, Merkez, Bozköy, Tepeboz ve Haseki köylerinde 40.000 zeytin ağacı olmak üzere toplam 80.000 zeytin ağacında mücadele gerçekleştirilmiştir.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.