Dedemden yadigar olan bu evi
Kışın fırtınası, yazın alevi
Daha ben doğmadan ihtiyarlatmış…
Şimdi ben varım, bir de annem var
Zaten ondan başka dünyada nem var!
Benim ömrüm onun, onunki benim…
Senelerden beri akşam oldu mu,
Donuk gözleriyle ıssız yolumu
Ondan başka yok ki bir bekleyenim…
Fikrim bir hülyaya bazı dalar da
Düşünür derim ki bu odalarda
Kim bilir kaç kişi oturmuş yatmış…
Yukarıdaki şiiri usta yazar, şair ve bir zamanların ünlü mizah dergisi Akbabayı çıkaran Yusuf Ziya Ortaç’ın yıllar öncesi yazdığı bir şiir. Bu şiire her göz atışımda son kıtanın ilk dizesi gelir aklıma “Bazen fikrim bir hülyaya dalar da…”
Herkes gibi ben de hayallere dalıyorum bazen… Bombaların patlamadığı, kimsenin kimseyi vurmadığı, öldürmediği, çocuklara, insanlara eziyet edilmediği bir Türkiye ve bir dünya… Tüm dünyanın ortak dili Türkçe…
Tüm dünya patronlarının kendisine göre hesaplandığı “birim” Türk lirası… Tüm dünya sinemalarında Türk filmleri oynuyor, yüzde seksen oranında…
Tüm dünya televizyonlarında Türk filmleri oynuyor, en çok yayınlanan diziler, yine Türk dizileri…
Antalya, dünya film endüstrisinin evrensel merkezi… Binbir ülkeden gelme sinema yıldızlarının villaları sıralanıyor Antalya ile Kaş arasındaki kıyılarda…
Tüm dünya da yaşayanlar, magazin sayfalarında en çok neyi izliyorlar biliyor musunuz; Türk film yıldızlarının yaşamlarını, aşklarını…
Gerek “Post-Ankara”, gerek “Boğaz-İstanbul” gazetelerinde yayınlanan haberlerle yorumlar, hemen tüm dünya basınına yansıyor…
Tüm dünya ülkelerindeki en lüks, en ünlü oteller, Türk otelcilik firmalarına ait oteller.
Tüm dünya ülkelerindeki içkili “kafe”’lerle, Türk bardaklarında en çok içilen içkilerden biri rakı…
Tüm dünya ülkelerine en yaygın sefer yapan uçak işaretleri, Türk uçak şirketleri…
Profesörlerinin fizik, kimya, ekonomi dallarında en çok nobel ödülü almış olduğu evrensel ündeki üniversiteler Türkiye’de…
Yalnız Diyarbakır Üniversitesi'nin 9 nobeli var. Edirne’deki Musa Kazım Üniversitesi ile Trakya Teknoloji Enstitüsü, tüm dünya üniversiteleri arasında en başta geliyor.
Aya ilk adımını basmış astronot Türk astronotu. Türkiye’nin uzayda 200 uydusu var… Yüz bin ışık yılı uzaklıktaki galaksileri gözetlemek için uzaya ilk kez gönderilmiş olan Şenol hoca teleskopu, bir Türk teleskopu.
Tüm dünyada soğuk olarak en çok içilen koyu pembeyle kırmızı karışımı köpüklü gazoz, “Meyan kökü”…
Tüm dünyada taze francalayla ızgara köfte yenen ayak üstü lokantaları, Türk “cızbız” lokantaları…
Türk Genelkurmayı, hem Avrupa’daki, hem Amerika’daki askeri hava üslerini dilediği an kullanabilecek güçte ve bunu kolaylaştıran anlaşmaları yapmış…
Türk Deniz Kuvvetlerinin Büyük Okyanus’u denetleyen donanma birimi 7. filo… Akdeniz'de 6. filo denetliyor…
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 değişmez üyesi arasında ki lider ülke Türkiye…
Türkiye’nin yalnız Amerika’da atom başlıklı 50 gizli füzesi var… Bu gizli gerçeği de yine Türk medyası açıklıyor. Türk Cumhurbaşkanı, Newyork’u ziyareti sırasında Çin Başbakan’ına hitap ederken; tarihte kendi kimliği için, “Bir dünya vatandaşı olarak” diye “Dünya vatandaşlığı” sıfatını kullanan ilk devlet adamı oldu…
Türk Cumhurbaşkanı Washington ile Küba’nın dost ilişkilere girmesini, hatta zaman içerisinde bir konfederasyonda birleşmelerini istiyor.
Türkiye 7 bölgeyiz 4 çeşitli iklimiz birimiz hepimiz marşını hep bir ağızdan söylüyor. Bazen benim de fikrim bir hülyaya dalıyor böyle şeyler düşünüyorum işte… Sonra birden gözüm takvime takılıyor, sahi bugün Nisan bir… Hepinize iyi hafta sonları diliyorum değerli Denge gazetesi okurları.
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.