Takip Et
  • 24 Haziran 2024, Pazartesi

Siyasi yangını konuşalım

Sohbetlerimizi bayram sonrası sürdürelim isteğin için pek yazmadım. Bayram ve tatil bittiğine göre kaldığımız yerden devam edelim. Yangınları bir sonraki konumuz yapalım, siyasi yangını konuşalım ve bayramdan önce beni darladığın konuya dalalım.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in arasının açıldığını söylüyor, bu yüzden plajlarda hizmetin aksadığını iddia ediyordun.

Konuyu biraz deşeledim. Öncelikle Çerçioğlu’nun iki trolü ile başlayan atışmanın bir anda Troller tarafından Çerçioğlu ile Günel tartışmasına çekildiğini gördüm.

Çerçioğlu ve Günel trollerin ateşlediği duruma pek prim tanımamışlar olacak ki konu bir kaç trolün dışına çıkmamış. Çerçioğlu adına trollerin kontrolü, ASKİ’nin fiili Genel Müdürü ve CHP’nin fiili il başkanı olduğu söylenen, Ozan Çavuşoğlu’na geçmiş.

Ozan Çavuşoğlu, yürüttüğü gizli işler, taşıdığı gizli hisler ve kurduğu gizli rant düzeni nedeniyle endişeye kapılmış. Bu yüzden, herkesi Çerçioğlu’nun yanından uzaklaştırınca, yaptığı işler gibi kendisi de apaçık ortaya çıkmış.

Çavuşoğlu’nun, Özlem Çerçioğlu ile Ömer Günel’in arasını açma girişimi kısmi olarak başarı yakalasa da amacına ulaşamadan deşifre olunca, başkanlar aralarında sorun olmadığı mesajı içeren fotoğraf vermiş.

Özlem Çerçioğlu ve Ömer Günel arasında siyasi bir rekabet olduğu intibası nasıl ortaya çıkmış biliyor musun? Anlatayım; 2024 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyordu. Bu konuda çok önemli çalışmalar ve gizli bir operasyon yönetmişti. İzmir’deki bazı gazeteci arkadaşlarım Çerçioğlu ve ekibinin yürüttüğü operasyonlardan beni haberdar etmiş, ben de “İzmir’e çok yakışacak bir aday olduğunu” açık yüreklilikle kendilerine (Aydın’ın beceriksizliğinden kurtulması gerektiği düşüncemin de desteği ile) ifade etmiştim. Hatta seçimden sonra mevcut Cemil Tugay’ın aldığı oyun çok daha fazlasını, eğer İzmir’de aday gösterilseydi Özlem Çerçioğlu’nun alacağını söyledim.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Özlem Çerçioğlu ısrarla isteyince, CHP Genel merkezi, “peki seni İzmir’e aday gösterirsek Aydın’ın ne yapacağız?” sorusunu Çerçioğlu’na yöneltmiş . Çerçioğlu hiç duraksamadan “yerime beş yıldır hazırladığım Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel aday olabilir” demiş. CHP Genel merkezi Özlem Çerçioğlu’nun bu sözü üzerine Ömer Günel’in de içinde olduğu bir anket hazırlamış. Ömer Günel anketten beklenenden de iyi çıkmış.

Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu kendinden sonra 2029 yerel seçimlerinde aday olabilecek olan kişi Ömer Günel’i hem CHP Aydın Örgütü’ne hem CHP Genel Merkezi’ne hem de kendisinin yüksek egosuna kabul ettirmiş.

Çerçioğlu, Aydın halkı üzerinde yapılan anketten Ömer Günel’in başarıyla çıkmasını da başlarda kendisinin büyük bir başarısı olarak görmüş.

Durum ve hal böyleyken Özlem Çerçioğlu tarihi bir hata yaparak Ömer Günel ile kavga etmek ister mi? Bence istemez.

Eğer, böyle bir kavgaya yol açan hareketler içerisinde bulunursa, Aydın kamuoyunun ve CHP Genel merkezinin düşüneceği tek bir şey vardır: Özlem Çerçioğlu 2029 yılında CHP’nin Aydın’da tekrar iktidar olmasını istemiyordur.

Belki de söylediğin gibi, Özlem Çerçioğlu, 2039 yılına kadar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmayı planlıyor, Günel’in de siyasi kariyerini Kuşadası’nda sürdürmesinin faydalı olacağını düşünüyordur. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.