Takip Et

Kavga büyük

Başıma haberci de kesildin şekerim. “Ah İstanbul” adlı şarkıyı mırıldanırken açtım mektubunu canımın içi. Bana haber metni yazıp göndermişsin.

 

Başlığını da, “Efeler’de Kirli İmar Pazarlığı Kavga İle Bitti” şeklinde atmışsın. İlk harfleri küçük kullansan iyiydi. Sonraları "düzgün yaz" diye, böyle gönderdiğin gibi aktarıyorum.

 

Haberin giriş cümlesinde de şunları diyorsun;

“31 Mart seçimlerinden bu yana çarşı, pazar, sünnet ve düğün gezen Efeler Belediye Başkanı Yetişkin, belediyenin kontrolünü hiç sağlayamadığı gibi ASKİ Gölge Genel Müdürü Ozan Çavuşoğlu ve CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un girişimi ile transfer edilen Efeler Belediye başkan yardımcıları tarafından adeta itibar suikastına uğramaya devam ediyor”

Fena bir girizgah değil. Üzerine çalışalım.

 

Şöyle devam ediyorsun;

“15 Ağustos Perşembe gecesi Efeler ilçesinde herkesçe bilinen bir pubda buluşan Efeler Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Metin BAŞER, Muttalip ÖZSEMERCİ’nin Aydınlı ünlü bir iş adamının oğlu ile yemek yediği öğrenildi. Yemek masasında Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş’ı temsilen Oğuz Özer isimli midye satıcısının da olduğu belirtiliyor.”

Fena devam etmiyorsun.

 

Burada da haberin öznesini veriyorsun,

“İlerleyen saatlerde imar talebi konusunda aralarında anlaşmazlık çıkınca, alkolün etkisi ile tartışma yaşadıkları öğrenildi. Yapılan imar pazarlığının, mekanda bulunan vatandaşların alenen kulağına gitmesi üzerine tepki ile karşılaşan dörtlünün, apar topar mekandan ayrılmak zorunda kaldığı belirtiliyor.”

Kulaklara tam olarak neler gittiğini öğrenseydin, cümle daha değerli olurdu.

 

Son paragrafta;

“Efeler halkının malını pervasızca kamuya açık alanda peşkeş çekmeye çalışan bu iki başkan yardımcısına vatandaş tarafından verilen tepki ne kadar alkışa şayan ise Sayın Başkanın bu olanlar karşında kaç tane daha nikah kıyacağı merak konusu oldu” demişsin.

Habere yorum katmasan iyiymiş.

 

Senden haberci olur. Biraz çalışmamız lazım. O yüzden bu gönderdiğini, buranın sohbet konusu yaptım. İlk dersimiz olsun istedim. Belki bir gün çok güzel haber metinleri kaleme alırsın, en vurucu başlıkla, “çok çarpıcı bir haber” diyerek veririz.

 

Bir de bundan sonra atacağın metinleri, önce yapay zekaya yükleyip, "yazım diline uygun hale getir" talimatıyla tekrar yazdırmanı istirham edeceğim.

 

Seni seviyorum. Beni çok uğraştırma istiyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.