Takip Et
  • 19 Haziran 2024, Çarşamba

Yangın ve Feriha abla

Senin de bayramın mübarek olsun canımın içi. Ben sana “canımın içi” hatta bazen “canımın işi” diyorum ya; herkes senin kim olduğunu merak ediyor. Bir de senin bana, “şekerim” demeni duysalar hakkımızda hiç iyi düşünmeyecekler. Oysa tek amacımız sohbetlerimize tanık olanları bilgilendirmek.

Bir kurban bayramını daha devirdik. Bana anlattığın hikayeler, verdiğin bilgiler öyle hemen bu yazıda konuşacağımız türden mevzular değil. Önce bir kendim hazmedeyim, minik de bir araştırma yapayım, düşüncelerimi ve tespitlerimi sana anlatırım.

Biz ne yapalım bayramın birinci günü köye anamın yanına gittik. Köyden çıkış yaptığımız anda yükselen dumanların yakın olduğunu fark ettik. Sonra birden kendimizi yangının içinde bulduk. Çaltı Mahallesi sınırlardın torpil patlatan çocukların çıkardığı iddia edilen yangın devleşmişti. Kırkışık, Karahayıt, Dutluoluk, Sarnıç, Kavşit ve Mutaflar gibi mahallelerini, Madran Dağı’nın tümünü tehdit eder nitelikte ilerliyordu.

Meslek refleksi ile aile bireylerini de tehlikeye atarak alevlere doğru ilerledim. Senin de gördüğün 19 saniyelik o video ve birkaç fotoğrafı çektim ve hızla çıktım alandan. Aydın İtfaiyesi ekiplerinin yolda konumlanmalarını görünce içim rahatladı. Yangını yoldan aşırmayacakları belliydi. Onların varlığına teşekkür ederek ilerlerken birden havadaki helikopter ve uçakları gördüm. Şükrederek yoluma devam ettim. Kısa bir süre sonra yangının söndüğü haberi geldi. Ertesi gün yine köyüme giderken yangın alanından geçtim. Yangın yolu da aşmış, çok büyük bir tehlikeye dönüşmek üzereyken durdurulabilmiş. Soğutma çalışmalarını sürdüren ekiple ayak üstü sohbet ettim, serzenişlerini dinledim. Daha sonra sana bunu uzun anlatacağım.

Canımın içi Allah devletimize zeval vermesin. Yangına müdahale eden kahramanlarımız iyi ki varlar. Bizim videoda fotoğraf çekerken görüntülenen itfaiyeciye yüklenenler olmuş. Yangın raporu için bunu yapmaları gerekiyor. Mahalle yanıyor, fotoğraf çekiyor durumu değil yani. Yüzlerce görevliden birinin de görevi bu canımın içi. Bir de bizim oralar otel arazisi filan değil. Durumdan bu yönde vazife çıkaranlar olmuş, üzüldüm. Desteksiz atmaya gerek yok. O köyün ve civar köylerin sakinleri olarak çok ucuz atlattığımızın, yangını söndüren ve alanı soğutan tüm kurumlarımız ile çalışanlarının varlığına duacıyız.

FERİHA ABLA

Kızı Fulya Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olduğunda 2015 yılında tanımıştım Feriha Üstündağ’ı. Türkiye’nin ilk diyetisyenlerindendi. Başbakanlıkta uzun yıllar çalışmış, yaşam deneyimi yüksek, kızı için de hayat rehberi bir anneydi. Daha sonraları hukukumuz devam etti.

Astrolojiye olan merakı, insan tahlilini güçlendirmiş, karakterin, burcun, yükselenin ve yaklaşımlarını sentezler sana ona göre puan verirdi. Onun nezdinde puanım bir hayli yüksekti. Kardeşköy Mahallesi’ndeki evlerine uzun yıllar Denge Gazetesi girdi. En iyi abonelerimizdendi ve sıkı takipçimize dönüştü.

Arada uğrar, halini hatırını sorar, Aydın’ımızın ünlülerini astrolojik olarak çekiştirirdik. Boğa burcu olduğum için yaptığı yorumlarla beni över miydi, döver miydi hala emin değilim. Fulya biliyordu ama bana söylemiyordu. Tek bildiğim Bülent Tezcan ile burcumuzun aynı olduğu imasıydı. “Tezcan kaç dönemdir aralıksız Aydın milletvekili, başarılı biri, demek ki beni de başarılı buluyor” diye teskin olurdum.

Feriha ablayı bayramın ikinci günü kaybettik. Yaklaşık 4 ay yoğun bakımda süren yaşam savaşını kaybetmemiş, yakınlarına yokluğunu alıştıra alıştıra gitmişti. Eşi Hasan ağabeyle böyle olduğu konusunda hem fikir olduk. Güzel kızı, yakışıklı oğlu ve tatlı torunu ile kocasının ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. O, en çok sevdiği Allah’ına kavuştu. Hatıratı bizlere emanet. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.