Takip Et

Candan bir yazı

Sana daha önce bire bir sohbetlerimizde çok bahsettim Candan Yüceer’den. Türkiye’de retoriği en iyi kullanan siyasetçilerden biri olduğunu anlattım. Youtube’da konuşma videolarını sık sık dinler, etrafıma da dinletirim. Dinletme işini tabi ben yapmıyorum, Candan hanımın hitabeti yapıyor, tonlamaları, vurguları, iniş ve çıkışları, dinleyiciyi konunun içine çekiyor. Kendisine büyük bir hayranlık besliyorum, biliyorsun.

Son yerel seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Candan Yüceer’in Aydın’a geldiğini, gittikten sonra senin gönderdiğin fotoğraflarla ve bazı sosyal medya paylaşımlarının ekran görüntüleriyle öğrendim. Keşke, görme ve görüşme fırsatım olsaydı, diye iç geçirmedim değil.

Benden Candan hanımla ilgili biraz daha araştırma yapmamı, sana daha çok şey anlatmamı istiyorsun. Öncelikle, Candan Hanım Aydınımıza geldi, hoş geldi. Böyle zarif, nazik ve mütevazı bir siyasi kişiliğin Aydın’da ağırlanmış olması, güzel bir duygu, gurur duydum.

Candan Hanım hakkında, Tekirdağ ilimizde yaşayan basın mensubu arkadaşlarımla yapmış olduğum görüşmelerde çok olumlu geri dönüşler aldım. Edindiğim bilgileri seninle paylaşmak isterim.

Candan Hanım, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuymuş ve çok başarılı bir hekim. Mezun olduktan sonra Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ’da hekim olarak görev yapmış. Aynı zamanda Çerkezköy CUMOK Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği ve Tabip Odası Üyeliği görevlerinde de bulunmuş.

Candan Hanım, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı ve CHP Parti Meclisi Üyeliği yapmış. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda da görev almış. 14 Mayıs 2023 milletvekili seçimlerinde yer almayacağını belirterek milletvekilliğinden kendi isteğiyle ayrılmış.

İşte burası en önemli nokta; Candan Hanım kendiliğinden milletvekilliğinden ayrılmış. Gazeteci arkadaşlarımla sohbetimde, Candan Hanım’ın siyasi hayatını büyük bir hayranlıkla dinledim. Kendisi hakkında daha çok bilgi sahibi oldum. Tekirdağ’dan Aydın’a gelmesini çok olumlu bulduğumu ifade ettim. Arkadaşım ise “Aydın’a gitmiş ama Candan Hanım çok farklıdır” dedi. Nasıl yani diye sorduğumda şu sözleri paylaştı:

Candan Hanım, hiçbir siyasi yol arkadaşına kumpas kurmamış. Kendi partisi ya da rakip partilerin milletvekilleri hakkında asılsız haber, iftira ya da yalan haber yaptırmamış. Kendi partisinin ilçe belediye başkanlarına tekrar aday olmamaları için siyasi ya da cinsel kumpas düzenlememiş. Kendisine muhalif olan basın mensuplarına mobbing uygulamamış, reklam veren kişileri belediye üzerinden tehdit etmemiş. Ayrıca işyerlerinin önünü kazdırmamış ya da imar planlarını iptal ettirmemiş.

Kendi ilinin milletvekillerine troller aracılığıyla kumpas kurmamış, onların seslerini kaydetmemiş. Belediyesinde çalışan bürokratlara (muhakkik, müfettiş, yargı mensubu kişilere) villa arsası tahsis etmemiş, bu villaların yapımı için rüşvet alınıp verilmesine göz yummamış. Belediyedeki büyük ihaleleri kazanan şirketlerin patronlarını, eşinin muayenehanesinde misafir etmemiş.

Sosyal medyadan kendisini eleştiren vatandaşları darp ettirmemiş ya da mahkemeye vermemiş. İl başkanına ses kaydı yapıp bunu basına sızdırmamış, ilçe başkanlarını belediye personellerinden belirlememiş ve teşkilat işlerine karışmamış. Siyasi hayatında yolsuzluk, kumpas, rüşvet ya da FETÖ ile ilgili tek bir dava açılmamış.

Candan Hanım, şehrindeki önemli konumdaki insanları takip ettirmemiş ve onlar hakkında ajanda tutmamış. Belediyesine ait araçta uyuşturucu madde yakalanmamış. Belediyede görevli bir doktor gece saat 03.00’te alkollü bir şekilde yanında üç hemşire ile (ereksiyon hakimiyetini kaybederek) belediyenin aracıyla kaza yapıp kaçmamış. Genel sekreteri kendi personeliyle basılmamış, personelleri ek işler yapmamış ya da kayıt dışı gelir elde etmemiş. Belediyede çalışan işçilerine mobbing yapmamış ve hakkında açılmış işçi davası yokmuş.

Candan Hanım, birçok başka ilin siyasetçilerinin aksine "kumpas kraliçesi" değil, halkının hizmetkarı olmuş.

Gazeteci meslektaşıma neden bunları anlattığını sorduğumda, “Sizin haberlerinizi takip ediyorum, aklımda bunlar kaldı” dedi.

Candan Hanım, CHP’nin parlayan bir yüzü olacak. Ülkemizin böyle temiz siyasetçilere ihtiyacı var. Retoriğine hayrandım, uygulamalarına ve siyasi tarzına da bayıldım.

Sana da teşekkür ederim, sayende çok şey öğrendim, aydınlandım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.