Takip Et

Baro Seçimleri ve Adaylar

Sen adeta benim vücudum gibi oldun, bende alacak bırakmıyorsun. Bedenim, birkaç gün uyumasam, saatlerce uykuya mahkûm ediyor; ya da biraz kötü kullansam hemen ağrı, sızı ve acıyla sinyal veriyor. Sohbeti biraz aksatınca sen de hemen yakama yapışıyorsun. Bugün sabahtan beri, "Baro seçimleri ve adaylar hakkında ne düşünüyorsun?" diye sordun, saymadım ama başardın. İşte bir öğleden sonra yazısıyla konuyu masaya yatıralım.

Bildiğin gibi seçim bu Pazar yapılacak. Cumartesi günü adaylar genel kurulda konuşmalarını yapacak, Pazar günü ise sandıktan bir tanesi Aydın Barosu’nun başkanı olarak çıkacak. Baro Başkanlığı için mevcut Başkan Sezgin Çetin'in yanı sıra Utku Devrim Barış Arslan, Cihan Şahin ve Kamil Kaya adaylıklarını açıkladı. Yeni bir aday çıkmadığı takdirde, bu dört isim başkanlık için yarışacak.

Biraz kulak kabarttım, kulisleri yokladım. Avukatlarla ve seçimi yakından takip eden gazeteci meslektaşlarımla konuştum. Adayların hepsi iddialı, ancak Cihan Şahin ve Kamil Kaya arasında gidip gelen büyük bir kitle var. Bu iki isimden biri diğerinin lehine çekilmezse, "daha çok oy alacak" algısını yakalayana yönelim olacak gibi duruyor. Utku Devrim Barış Arslan’ı ise eski Aydın Barosu Başkanı ve Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bozkurt’un desteklediği, Söke, Kuşadası ve Didim başta olmak üzere ilçelerde görev yapan avukatları hedeflediği konuşuluyor.

Baro seçimine siyasi destekle giren tek aday, mevcut başkan Sezgin Çetin gibi görünüyor. Eşi Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde avukat olarak çalıştığı için Özlem Çerçioğlu’nun onu desteklediği biliniyor. Ayrıca, Sezgin Çetin’in ortağı Muhammet El, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten’in en büyük siyasi paydaşlarından biri; dolayısıyla kendisini AK Parti Aydın İl Başkanlığı da destekliyor.

Senin anlayacağın şekerim, Aydın’da Baro Başkan Adayı Sezgin Çetin hem AK Parti’nin hem de CHP’nin desteğini almış durumda. Bir diğer deyişle, Aydın’da AK Parti ve CHP bu isim üzerinde ittifak yapmış algısı yaygın. Eğer partilerin kurumsal olarak böyle bir kararı veya tavrı yoksa bile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Barosu seçiminde birlikte hareket ediyor gibi görünüyor. Bu kötü bir gelişme değil; doğrusunu avukatlar bilir.

Yönetim kurulu, diğer kurullar ve birlik delegelikleri hakkında sorduğun sorulara çalışamadım. Zamanım vardı ama kontörün bitti. Bunun için yükleme yapmana gerek yok, Pazar günü birlikte öğreneceğiz. Baronun başkanı kim olursa olsun; başımızın üstünde yeri var. Benim başkanım sensin şekerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.