Takip Et

Bu yangın nasıl söner?

Canımız yanıyor canımın içi. Çok keyifli ve kinayeli sohbetlerimiz yerini, yangına, duman bulutlarına, kararan ormanlıklara, kaybolan canlara duyulan acıya bıraktı.

 

Bu mevsim geçer, bu yangınların hepsi söner, inşallah yanan alanlarımız yeniden yeşermeye başlar. Biliyor musun, asla bitmeyecek bir yangınla karşı karşıyayız. Ona çözüm bulmalıyız.

 

Farkında mısın; yangınlar üzerinden üretilen iki söylem var. Bunlardan birisi hükümeti suçluyor, diğeri muhalefeti ayıplıyor.

 

Bu tantanalara rağmen, ekiplerimiz kahramanca mücadele ederek yangınları söndürüyor. Biri sönmeden bir diğeri çıkıyor, onlar yorgunluk, uykusuzluk bilmeden çalışıyor çabalıyor.

 

Toplum ne yapıyor?

Sosyal medyada suçlu avlıyor.

 

Bana göre en büyük yangın bu. Kimin, hangi amaçla zihinlerimize ektiğini bilmediğimiz söylemleri bilinçsizce paylaşıp geçiyor, yazıp çiziyor, aklımız sıra ahkam kesiyoruz.

 

Galiba, seçmen ile seçilen. Siyasetçi ile siyasetçi olmayan kavramlarını karıştırıyoruz.

 

Siyasi bir aksiyonu olmayan. Bu konuda asla konfor alanını terk etmeyip sorumluluk almayanlar, siyasetçilerin bile çekindiği üslupla fikir beyan ediyor.

 

İktidar mensubu olsun, muhalefet görevi bulunsun siyasetçilerin üretmesi ve yayması gereken söylemleri siyasetçi olmayanlar dillendirince; siyasi sorumluluklar bildiğin boşa düşüyor.

 

Eğer ülkemizi seviyor, vatan topraklarının bütünlüğünü önemsiyorsak söndürmemiz gereken en büyük yangın bu olmalı. Yangın üzerinden veya benzer milli duruş gerektiren konular üstünden ayrışmaktan daha büyük bir felaket yok.

 

Gel biz seninle el ele verelim. Bu yangının sönmesi hususunda aydınlatma görevi üstlenelim.

 

Zihinlerimizi çöplüğe çeviren, kime ait olduğunu bile bilmediğimiz, toplumsal olarak bizleri ayrıştıran, ülke menfaatlerini göz ardı ederek pozisyon aldıran, bizi birbirimize kırdıran, maddi ve manevi olarak milletimizi sıkıntıya sokan zararlı söylem, faydasız paylaşım ve yakıcı yaklaşımlarımızı sonlandıralım.

 

Bu yangını söndürürsek diğer yangınları da azaltacağız, biliyor musun?

 

Çünkü, ülkemizi yakmak isteyen ve bilinçli bir şekilde aynı anda onlarca yangın çıkaran zihniyet, bizim bu parçalanmış halimizden besleniyor.

 

Söz konusu ülkemiz, vatanımız, milletimiz, ormanlarımız, canlarımız olunca siyasi tutum ve yaklaşımlar bizden uzak olsun. Olmalı. Olduralım.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.