Takip Et

İl başkanlarını göreve davet ediyorum

Meslek yaşamımda bir ilke imza atıyor, aynı gün ikinci yazıyı kaleme alıyorum. Biliyorsun bu sabah seninle sohbetimiz konularına ara vermiş, gelen bir ihbarı kaleme almıştım.

“Aydın’da yerel seçim geçersiz mi?” başlıklı yazımla ilgili önemli bir geri dönüş aldım. Onu aktarıyor, AK Parti’nin hukukçu olan il başkanı Gökhan Ökten ile MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ve İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk başta olmak üzere, tüm siyasi partilerin il başkanlarını ve hukukçularını göreve davet ediyorum. Çünkü, “evrak kaybetme, değiştirme girişimleri ve durumları olabilir” ihbarı da aldım.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin, Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi’ye verdiği, seçim kuruluna başvuru yetkisini Saatçi’nin devrettiği yardımcısı Aytaç Toker’in, “hükümlü” olduğu ortaya çıkmıştı. Dolayısı ile yaptığı tüm başvuruların ve onun da devrettiği yetkilerin tümünü hükümsüz kılan bu durum, onun yaptığı başvuruyla ve onun verdiği yetkiyle yapılan başvurularla seçilenlerin de hükümsüz olduğunu ortaya koydu.

Ankara’dan deneyimli bir hukukçu aynen şu yorumu yaptı:

“Yazınızı okudum. Hukukta ‘Mutlak Butlan’ tabir ettiğimiz, ‘Yok hükmünde’ durumu doğuyor ve tam kanunsuzluk olduğu anlaşılıyor. Bu durumda, o kişinin yaptığı başvurular ve yetki devrinde bulunduğu kişilerce yapılan başvurular da geçersizleşiyor. Seçimler yenilenmez, mazbatalar geri alınır ve seçimde ikinci gelen adaylara görev tevdi edilir”

Bizim işimiz aktarmak, anlatmak.

Gerisi, kağıt üstünde görevi bulunan siyasi aktörlerin eylemlerine kalmış... 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.