Takip Et

Suya iyi davranmak gerek

Japon bilim adamı Dr. Masaru Emoto, suyun duygu ve niyetlere göre şekil değiştirdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Yazıyla, sözle ya da müzikle sevgi ve şükran suya yansıtıldığında su berraklaşıyor. Öfke ve nefret yansıtıldığında ise su kirli bir görüntü alıyor. Bununla ilgili internette yüzlerce video, fotoğraf ve anlatım bulabilirsiniz. Ortaya çıkan soru da şu; Suya iyi şeyler söylerseniz güzel, kötü şeyler söylerseniz çirkin oluyorsa; vücudunun %70’i su olan insana nasıl davranmak gerekir?

Cuma günü gazetemizi Tekeler Köyü’nden arayan Halil Sansar isimli vatandaş, bağıra bağıra bizleri eleştiriyordu. “Siz ne biçim gazetecisiniz? Bizim suyumuza zehir koydular niye gelip haber yapmıyorsunuz? Kim engelliyor? Kimin adamısınız? Çeşmelerimizden çamur, zehir akıyor? Gündüz gazeteyi aradık neden hala bir Allah’ın kulu gelip haber yapmıyor?” belki 20 dakika aralıksız söylendi. Sakinleştiğinde sorular yöneltme, iletişim kurma fırsatı bulduk ve bir gün sonra Çine Temsilcimiz Sezgin Madran köye gitti. Gelen fotoğraflar ve geçilen haberdeki anlatımlar Halil Sansar’ın haklılığını ortaya koyuyordu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri köyün suyunu artırmak isterken gelişi güzel çalışmışlar. Suların biriktiği noktaların üzerlerini açık bırakmışlar. Yağmurla, buralara dolan çamurlu su, köy deposuna oradan da çeşmelere akmış. Günlerdir de böyle devam ediyor. Suyun temizleyebilmesi için önce temizlenmesi gerekir olmuş.

Telefonla gazetemizi arayan vatandaşın bizlerden beklentisi inanılmaz derecede ürkütücüydü. Bize söylediklerinin binde birini kendisine hizmet etme vaadi ile oyunu alan siyasetçiye söyleyemezdi. Tabi biz onun söylediklerine değil de yaşadıklarına bakarak değerlendirdik olayı. İnsan en kolay ulaştığına ve en sık kendisine ulaşana sitem ediyor. Her gün Denge okuyorlar...

Japon bilim adamının çalışmasına dönecek olursak, su; duygu ve niyetin yansıması olduğuna göre yöneticilerin kendilerini seçenlere şükran ve sevgiyi yansıtmaları kaçınılmaz değil mi? Aksi takdirde bu yöneticilerin kendi vücutlarının da yüzde 70’inin sudan oluştuğunu unutmaması gerekmez mi? Ey yönetenler; yaradan sizleri halkın öfke ve nefretinden korusun. Güzellik ve yakışıklılığınıza zeval gelmesin.

Tekeler Köyü’nün deposu ve şebeke hattındaki su damlacıkları; her biriniz aslında çok mükemmelsiniz. Sizi çok ama çok seviyoruz. Köy halkını da...

Halil Sansar Ağabey; bizim de vücudumuzun yüzde 70'i sudan oluşuyor. Bil, istedim.

 

TEŞEKKÜR

Bugün Denge ile birlikte "İncir Özel İlavesi" var. Zor bir çalışma oldu. Sektörün aktörleri yeteri kadar yardımcı olmadı. Cumartesi saat 10.00'a randevu verip de 50 kilometre yolu aşarak gittiğimizde "yurt dışından misafirler var, görüşemeyiz" diyen bile oldu. Buna benzer bir sürü olumsuz yaklaşımla karşılaştık. Bu çalışma sırasında Aydın'ın ürünlerinin neden değer bulmadığını analiz etme fırsatı bulduk. Ayrıca bazı bölgelerde gazeteci olmanın ne denli bir olumsuzluk olduğunu da...

Onların, çabaları olmasa bu çalışma çıkmazdı. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Nilüfer Aşıkoğlu, Aydın Ticaret Borsası Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Duygu Ödenir Tükel'e çok teşekkür ederim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.