Takip Et
  • 1 Temmuz 2024, Pazartesi

Yanılmışım, özür diliyorum

Retorik bilimi, “asla özür dileme, yerine teşekkür etmeyi tercih et” der, şekerim. Mesela, “Geç kaldım kusura bakmayın” deme, yerine, “Beni sabırla beklediğiniz için teşekkür ederim” demeni önerir. Bazı haller var ki, istediğin kadar yol yöntem bil, özür kaçınılmaz oluyor canımın içi.

AK Parti Aydın İl Başkanı belirleneceği zaman bana, Gökhan Ökten hakkındaki düşüncelerimi sormuştun. O zaman sana, “Teşkilattan geliyor, gençlik kolları başkanlığı, merkez ilçe başkanlığı yaptı. Dönem arkadaşları hep milletvekili hatta genel başkan yardımcısı oldu. O yüzden hırsı var, genel seçimde ve yerel seçimde başarılı olup, 2028 genel seçimlerinde birinci sıra milletvekili adayı olmak ister” demiştim.

O zaman 2023 seçimleri öncesiydi. İl Başkanı Ömer Özmen milletvekili aday adayı olmak için istifa etmişti. Yerine atanacak dört isimden birini, Gökhan Ökten’i o zaman seninle uzun uzun konuşmuş, değerlendirmiştik. Sen haklı çıktın, ben yanılmışım. O’nun başarı hırsının siyasi olarak geleceği mevkiler için olduğunu düşünmüştüm. Meğer, siyaseti para kazanma aracı olarak görmüş. Kendisi ve ortakları (gizli ya da aleni) için vekalet toplamaya odaklanmış. Yazılan, çizilen, konuşulan daha bir sürü şey var da; detaya girmeyeceğim.

Seçimlerde başarılı olmak için değil, başarısız olmak için neler yapması gerektiğinin listesini yapmış ve tek tek hayata geçirmiş. Topluma hizmet etme aracı olan siyasette elde edilen makam ve mevkilerin şahsi çıkar ve ikballer için kullanılması inanılmaz çirkin bir durum. Ben Gökhan’ın Aydın’a yararlı işlere imza atacağını düşünüyor, siyasete de heyecan getirecek bir aktör olduğunu sanıyordum.

Yanılmışım. Yanıltılmışım (Ökten tarafından). Seni de yanıltmışım. Senden ve benzer değerlendirmeleri yaparak yanılttığım herkesten özür diliyorum. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.