Takip Et

Çerçioğlu, Habababam Sınıfının Külyutmaz Necmi’si gibi

Sen neler demişsin bir onlara bakalım önce:

“Çerçioğlu'nda bir telaş hâkim. Sürekli bir fotoğraf verme, kendini ispat etme telaşında. Etrafına yaptığı samimiyetsiz gülümsemeler, bu telaşını açıkça ortaya koyuyor.

CHP Genel Merkezi, 6 Eylül 2024 tarihinde yapmış olduğu tüzük değişikliği ile belediye başkanlarına üç dönem kuralı getirdi. Aynı kural milletvekilleri için de geçerli, ancak milletvekillerinde bazı istisnalar söz konusu. Özlem Çerçioğlu, mevcut hali ve durumuyla CHP tüzüğüne göre 2029 seçimlerinde CHP'den aday olamıyor. Telaşının ve korkusunun önemli bir nedeni de bu.

Belediye başkanlarıyla yaptığı ziyaretlerde Çerçioğlu’nun sıkça gündeme getirdiği bir konu var: Mevcut dört milletvekili bir dahaki dönemde aday gösterilmeyecek. Bunun sebebini herkes biliyor; Özlem Çerçioğlu tüzük gereği bir daha aday olamayacak, ancak kendisi bir daha aday olmak istiyor. Belediye başkanlarına, ‘Aydın’da tek hâkim benim, güç bende, ben burcu hâlâ elimde bulunduruyorum’ mesajını veriyor.

Ancak durum hiç de öyle değil. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun geçmişte belediye başkanlarıyla yaşadığı kavgalar, bu dönemde de yenileri eklenerek devam ediyor. Yeni seçilen belediye başkanları, hizmet alabilmek için Çerçioğlu'nun yaptığı tüm atraksiyonlara ses çıkarmıyorlar. Onlar da biliyor ki, Çerçioğlu önümüzdeki dönemde yok. CHP Aydın milletvekillerinin belediye başkanlarına verdiği yemekten sonra Çerçioğlu, Aydın’daki siyasi kartları yeniden dağıttı. Ancak oyun kurmakta zorlanıyor; bir taraftan davalar, bir taraftan hizmet eksikliği, belediye başkanlarının kendisi hakkında yaptığı bazı girişimlerden haberdar olması ve CHP Genel Merkezi’nin Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı tüm girişimleri çözmesi, Çerçioğlu’nu günden güne zayıflatıyor.”

Şimdi bu senin anlattıklarına, benim hafızamı ekleyelim. Çok bir şey söylemek istemem, şu an Özlem Çerçioğlu’nun CHP’deki konumu Hababam Sınıfındaki Külyutmaz Necmi’ninkinden farklı değil. Sıraların üzerinde, “Kopya çektirmem!” diye bağırırken öğrenciler paçasından bir birbirine mesaj gönderirdi. Filmi yeniden izle. Sonucun aynı olduğunu göreceksin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.