Takip Et
  • 3 Haziran 2024, Pazartesi

Sivrisinekler uyutulsun mu?

Bu aralar, yüksek lisans tezime yoğunlaştığım için seninle, istediğimiz düzeyde konuşamadık. Bir de üstüne seyahatler eklendi, iyice arayı açtık. Gönül mesafemiz yakınlığını korusa da fiziki olarak ayrı düştük.

Son zamanlarda bana ilettiklerine şöyle bir göz gezdirdim, hepsine ilişkin bir seferde değerlendirme yapamayacağım. Ankara gezimize ilişkin merak ettiklerini hızlıca aradan çıkaralım, ana mevzuya gelelim isterim.

Biliyorsun, Türk İnternet Medyası Birliği’nin (TİMBİR) 104 kurucusundan birisiyim. Oluşum, hayal ettiğimiz gibi güzel ilerliyor. Cumhurbaşkanlığı kararı ile kurulan 53. Birlik olması nedeniyle mesleğimiz adına umut verici işlere imza atıyor. Başkanımız Dr. Süleyman Basa, tam bir atom karınca. Kendisi gibi çalışkan, dertli, derli ve toplu yardımcıları da var. Bunlardan birisi Avukat Cüneyt Altıparmak, hiç boş durmuyorlar. Ne kendileri, ne zihinleri ne de çevreleri… Sürekli üretim halindeler. Yaptıklarını ve yapacaklarını uzun uzun daha sonra anlatırım. Son olarak düzenledikleri, RTÜK’ün desteklediği konferans, inanılmaz verimliydi. Orada bize de söz düştü: Tespitlerimizi ve mesleğimizin gelecek vizyonuna ilişkin değerlendirmelerimizi paylaştık.

Ankara’dan bunlar senin merak ettiklerin değil. Israrla bana, “Mustafa Savaş’ı gördün mü?” diyorsun. Evet gördüm. Her zamanki gibi TBMM’nin en yoğun milletvekili. Yemeğe gittiğimiz yerde bile çalışanlar, diğer vekiller sürekli yanına gelip ondan ya yardım ya da görüş istiyordu. Arada sohbet etme imkanımız oldu. Aydın’ın mikro gündeminden inanılmaz uzak, makro projeler üzerine çalışmalar yürütüyor. Söke, Davutlar, Güzelçamlı ve Kuşadası’nda bulunan evlerin, çeşmelerinden memba kalitesinde su akıtacak Sarıçay Barajı inşaatını yakından takip ediyor. 2027’nin başında buralarda çeşmedeki su içilebilir olacak. Dalaman Çayı’ndan Kemer Barajına cazibe ile su taşınması projesinde de bir hayli yol almış, onu büyük bir heyecanla anlatıyor. O projenin önemini, sana Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu’nun sözleri ile anlatayım; “Bunu hayata geçiren, Aydın tarihine adını altın harflerle yazdıran ilk siyasetçi olur” demişti, benim tvDEN’deki programımda. Mustafa Savaş, bunlarla ilgileniyor. Yerel seçime ilişkin üzüntüsü var ama şahsı adına değil, şehrin kaybedeceği yıllara ilişkin endişeleniyor. Bazı makro işlerle de olası kayıpların bir nebze telafisi için uğraş veriyor.

Sivrisineklerin artmasından yakınıyorsun. Yüz yüze görüşmemizde, işaret parmağını kaşıyarak, “Bunlara bir çözüm üretilse iyi olacak!” derken, sanki sorumlusu benmişim gibi gözlerini devirişin aklımdan çıkmıyor. Haşere ile mücadelede yetersiz kalan belediye başkanlarını duyarsızlıkla suçluyor olman da, kabul edilebilir değil. Çünkü onlar, sivrisineklerin uyutulmaması konusunda duyarlılık örneği ortaya koyuyorlar. Sen, kaşıntına yoğunlaştığın için bunun farkında bile değilsin. Sivrisineklerin seni uyutmadığı hususu da önemli bir mesele de toplumsal uzlaşı sağlanmadan siyasetçilerden aksiyon bekleme canımın içi. Önce bir halkımıza şu soruyu sormaları gerekiyor: Sivrisinekler uyutulsun mu? Soru cevaplanana kadar da yaz biter, yazı da burada sona erer.

Domuz eti meselesi sonraki konu olsun, artık bu kadar yeter. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.