Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen listeyi açıkladı. Bu listede Aydın’dan 11 firma yer aldı. Aydın’da başı Köşklüler çekti. Sadece Köşk değil tabi, Buharkent ve Efeler’den de tağşiş örgütüne katılanlar vardı.
Aydın’dan, domuz eti kullanan yemek fabrikası ile restoran da listede yerini aldı. Bu firmaları artık Aydınlılar biliyor. Sektördekiler zaten biliyordu. Kimileri kötü olmamak için, kimileri ticaretten nemalandığı için sesini çıkarmıyordu.
Anadolu’da gerçek zeytinyağı hediye ettiğiniz dostunuzdan, ‘senin yağ kötü çıktı’ dönüşü almak istemiyorsanız; karışım yapanlara selam bile vermeyin. 5 kilosu 15 TL olan yağın içine bir çay bardağı zeytinyağı koyup öyle satanlar; aynı zamanda tüm Aydın’ın ve Aydınlının da itibarını satıyorlar.
Sattırma Aydınlı, kendine gel. Değerlerine sahip çık.
Domuz eti meselesine gelince; Biz bir turizm ülkesiyiz ve bu ürünü tüketen milyonlarca insanı ağırlıyoruz. Bu iş yasallaşsın, izin dahilinde üretimi yaygınlaşsın ki, kaçağa düşmesine gerek kalmasın. Dileyen yesin ama bilmeden kimseye yedirilmesin.
Yerel tabir ile; bedenine yarayan domuz eti yesin.
HELAL SANA DEBBOYLU
MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleriyle ilgili yaptığı konuşmada, Aydın’ın bütçeden hak ettiği payı alamadığını söyledi ve şu örnekleri verdi;
-Çıldır Havalimanı seçim vaatleriniz arasındaydı, hayal olmuştur.
-Mehmet Erdem, Denizli Otobanının 2016’da ihaleye çıkılacağını söylemişti. Bütçeye göre bu yol 2023’te bitirilecek. Bu karar, Aydınlıları hayal kırıklığına uğrattı.
-Menderes havzasında yaşanan taşkınlar ve yapılmayan ıslah çalışmaları nedeniyle toprağımız denize akıyor.
-Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 1 0cak 2017’den itibaren ilçelere göre yüzde 45’e kadar artış su faturalarına yansıyacak.
-Katı atık bedeli ile ilgili tartışmalar ve hizmet ve görev dağılımı gibi konular ele alındığın bütünşehir yasası kötü sonuçlar doğuruyor.
ÇAKIRBEYLİ PAZARI
Geçen pazar kızım Gülce ile Çakırbeyli Pazarını gezdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da pazarda alışveriş yapıyordu. Pazarın tanıtımı için çok ciddi efor sarf eden Çerçioğlu’na köylülerin yaklaşımı, rakiplerini kıskandıracak türdendi. Kısa süre önce kurulan bu pazarın bu kadar hızlı bir şekilde oturması beni hayrete düşürdü. En taze, en doğal ve en sağlıklı ürünü direk köylüden almak isteyen yüzlerce insan oradaydı. Araba park edecek yer bulunamıyordu. Demek ki isteyince oluyor. Ürettiğini satmayı bilmeyen Aydın’ın bu sorunun kırmaya başladığının en güzel göstergelerinden biri haline gelmiş Çakırbeyli pazarı. Emeği geçenlere teşekkürler.
İTİRAZ EDİYORUM
Muğla Sanayi ve Ticaret Odası ile Aydın Ticaret Borsası ‘Memecik Zeytinine’ ortak coğrafi tescil alacakmış. Buna itiraz ediyorum. Çam balının coğrafi tesciline ortak mıyız da memecik zeytinine olalım? Muğla’nın bu çıkışını ve Aydın’ın buna sessiz kalmasını doğru bulmuyorum. Çünkü Aydın’daki memecik zeytin popülasyonun Muğla’daki dengi çamdır. Muğla’daki memecik zeytini popülasyonun Aydın’daki karşılığı da çamdır. Çam balı konusunda bizim, memecik zeytini konusunda Muğla’nın haddini bilmesi gerekir. Aydın’da üreticinin önüne geçenlerin de görevini yerine getirmesi…
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.