Takip Et

Çerçioğlu’nun siyasi zararı CHP’ye

Ben sana bugün Aydın Barosu seçim sonuçlarını değerlendirecek, seçimlerde en çok oyu alan Çineli hemşehrim Avukat Barış Serin ile duyduğum gururdan filan bahsedecektim. Yeni Baro Başkanı Söke’den olduğu için hemşehrileri onunla gurur duyarken, ben de Barış’a ilişkin bu detayın tadını çıkaracaktım. Senin bu Özlem Çerçioğlu takıntın ağır bastı, benden güncel durumu hakkında bilgi istiyorsun. Peki şekerim.

Üstüne bir de, “Çerçioğlu’nun kime ne zararı var?” diye soruyorsun. Bu sorunun ben de şehir açısından kısım kısım, halk açısından kesim kesim yanıtı olduğunu bildiğin için özellikle kaşıyorsun. Sana bugün siyasi zararından bahsedeyim. En büyük siyasi zararının CHP’ye olduğunu izah etmeye çalışayım, olur mu?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’nin olağan kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu lehine tavır aldı. Aydın kurultay delegelerini Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri için organize etti. Ancak, Kılıçdaroğlu genel başkan olmasına rağmen tüm büyükşehir belediye başkanlarının delege baskılarına karşın kurultayı kaybetti. Bu süreç, CHP'nin kendi içinde bir değişime girdiğini gösterdi.

KILIÇDAROĞLU SEÇİMLERİ KİME KARŞI KAYBETTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, kendi grup başkanvekili Özgür Özel’e karşı seçimleri kaybetti. Özgür Özel, CHP Genel Başkanı adayı olduğunda Aydın’ı ziyaret etmiş, ancak Başkan Çerçioğlu kendisini CHP Aydın İl Binası’nda karşılamamış ve mevcut belediye başkanlarının da karşılamaya gitmesini engellemişti. Bu durum, o dönemde oldukça yazılıp çizildi, ancak biz parti içi meseleler olduğu için pek bulaşmak istemedik. Ancak, Çerçioğlu'nun Aydın halkına yaptığı baskı ve entrikaların benzerlerini kendi parti tabanına da uyguladığı apaçık ortaya çıktı. Biz, nerede zulüm varsa onun karşısında dururuz.

CHP’NİN YENİ TÜZÜĞÜ VE ÇERÇİOĞLU’NUN DURUMU

CHP Genel Merkezi’nin olağanüstü kurultayında onaylanan yeni tüzüğe göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, dönem kuralına takılıyor ve belediye başkan adayı olamıyor. Çerçioğlu, dönemin sonunda belediye başkanlığının sona erdiğini bilmesine rağmen sakin durmuyor. Farklı bir partiden aday olacağı sinyallerini CHP Genel Merkezi’ne ve tabanına vermeye çalışıyor.

CHP Genel Merkezi'nin, Özlem Çerçioğlu'nu çok yakından tanıdığını düşünüyorum. Özlem Çerçioğlu'nu bir sonraki dönemde aday yapmayacak olan CHP Genel Merkezi, Çerçioğlu'nun aday olmadıktan sonra hırçınlaşacağını, çirkefleşeceğini ve “ben yoksam kimse yok” siyaseti yapacağını biliyor ve bunlara karşı tedbirlerini çoktan aldı. Çerçioğlu’nun tehditleri, birlikte siyaset yapma oyunları, boş gülmeler, sahte sırt sıvazlamalar ve samimiyetsiz ziyaretler bu saatten sonra pek işe yaramayacak.

ÇERÇİOĞLU’NUN PARTİ İÇİ MÜCADELELERİ

İki dönem milletvekilliği, dört dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra koltuğu başka bir CHP'liye gönül rahatlığıyla bırakmak yerine, kavga, kumpas, iftira, yalan ve hakaretle kendi partililerine saldırıyor ya da saldırttırıyor. Kendi fikir ve düşüncelerini mevcut belediye başkanlarına ve CHP örgütlerine dikte etmeye çalışarak, "Benim dediğim kanundur, benim adamım haklıdır" mantığıyla tüm belediye başkanları üzerinde baskı kuruyor. İlçe başkanlarını kendi özel kaleminde çalışan bir memur gibi görüp, her istediğini onlara söylettirerek Aydın'da CHP siyasetini kangren haline getirdi.

İnsanları parti üyeleri olarak önce belediyeye alıp, daha sonra onları ekmekleriyle, aşlarıyla, eşleriyle veya nişanlılarıyla tehdit etmek ve kendi istediği noktada oy kullandırmaya zorlamak, parti tabanını 20 yıldır öfkeli bir konuma getirdi. Parti dışı muhalefetten ziyade, parti içinde sevilen isimlere karşı yaptığı zulüm ve ötekileştirme nedeniyle tepki görüyor.

ÇERÇİOĞLU’NUN DELEGELER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Çerçioğlu ve etrafındakiler, istedikleri kişileri delege olarak yazdılar, istedikleri kişileri üye yaptılar, istedikleri kişileri yönetici olarak atadılar, istedikleri kişileri kurultay delegesi yaptılar, istedikleri kişileri ilçe başkanı olarak seçtiler. Hak etmeyen, parti tabanıyla sorunu olan kişiler, sadece o an için Çerçioğlu’nun işine yaradıkları için CHP’nin belirli noktalarında görev aldılar.

ÇERÇİOĞLU’NUN SİYASETİNİN SONU

Özlem Çerçioğlu’nun ben merkezli, baskıcı siyasetini; genel merkez, milletvekilleri, belediye başkanları, CHP üyeleri ve Aydın kamuoyu gördü. Çerçioğlu tarafından kurgulanan çirkef siyasetin artık bir sonu geldi.

Bir sonraki sohbette ben sana istediğimi anlatayım, artık bana dayatmada bulunup durma canımın içi… 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.