Takip Et

Aydın’da CHP’li Gençler Kaygılı

CHP’nin Aydın’da İl Gençlik Kolları Kongresi yapılacak. Bu konu belki senin gündeminde yok, çünkü zaten sonucu bildiğini düşünüyorsun. Açıkçası ben de senin gibi düşünüyorum, sonuç belli. Ancak CHP’li gençler bana ulaştı ve bir mesaj paylaştılar. İşte aynen onların mesajı:

“Abi, iyi geceler. Ben CHP Efeler Gençlik Kolları’ndanım. Barış abiye kurulan kumpasın şimdi Ufuk abiye de kurulacağını düşünüyoruz. Birkaç kişiyle konuştum ama bir şey yapılmayacağını düşünüp senin numaranı bulup yazmaya karar verdim.

Gençlik seçimlerinde Barış abiyi oyalayıp saf dışı bırakmışlardı. İki kez matbaaya liste bastırttılar, tüzüğe uygun değil diye iptal ettiler. Ancak Sinem’in listesi de aynı şekildeydi ama ona dokunmadılar. Barış abinin listesindeki mükerrer imzaları sildiler, Sinem’inkileri silmediler. En son da 2018 tarihli hazirun listesinden adam sayısını eksiltip adaylığını düşürdüler. Aslında işin başında, seçim günü ve yerinde operasyon yapılarak başlamıştı.

Şimdi de aynı şeyin olacağını düşünüyorum. Kaygılarımız çok fazla, çünkü İl Gençlik Seçimleri bilerek hafta içine ve mesai saatlerine alındı ki tüm delegeler gelemesin. Kendi istedikleri delegeler (belediye çalışanları) birimlerinden izin alıp gelip seçimi yapacaklar diye endişeliyiz.”

Gençlerin bu mesajı, yaklaşan kongrede adil bir yarış olup olmayacağı konusunda ciddi şüphelerini ortaya koyuyor. CHP Gençlik Kolları delegelerinin tamamına yakını Aydın Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyelerinde çalışıyor. "Belediye başkanlarının desteklediği adaya oy verecek olanlara kongreye katılması için izin verilecek, diğerlerine verilmeyecek" deniyor.

Bıraksalar gençler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurguladığı ve hayal ettiği şekilde demokratik bir şekilde yarışsa ne olur? Şenlik olur, bayram olur.

Sen olayı, “Ülkeye demokrasi getireceğini iddia edenler, kendileriyle çelişiyor” filan diye yorumluyorsun, haklısın. Senin bu masum hallerine bayılıyorum şekerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.