Takip Et
  • 5 Haziran 2024, Çarşamba

Listede kimler mi var?

Dün seninle konuştuklarımız ahaliyi baya bir heyecanlandırmış. Çok sayıda kişi arayarak ya da mesaj atarak, “listede kimler var?” benzeri sorular yöneltti.

Aydın’da vali talimatıyla tüm ilde eş zamanlı operasyon da yapıldı. Lokanta ve kasaplardan numuneler alındı. Bu konu, daha çok konuşulmaya devam edeceğe benziyor.

İncirliova’da yakalanan domuz etlerinin Konya’ya gideceği yönündeki haber, ne yazık ki içimizi serinletmedi. Oradakiler de din kardeşimiz değil mi?

Bence için rahat olsun. Aydın’da özellikle Coşkun hadisesinden sonra kolay kolay domuz eti satmaya cesaret edecek işletmeci yoktur. Şahsen öyle düşünüyorum.

Zamanın önemini anlatan şu meşhur liste senin önüne de sürekli geliyordur. Önce onu bir tekrar edelim ve bir tane de biz ilave edelim.

1 senenin kıymetini sınıfta kalan bilir,

1 ayın kıymetini erken doğuran anne bilir,

1 haftanın kıymetini dergi çıkaran bilir,

1 saatin kıymetini sevgilisini uğurlamak üzere peronda oturan bilir,

1 dakikanın kıymetini uçağını kaçıran,

1 saniyenin kıymetini ölümden son anda kurtulan,

1 salisenin kıymetini gümüş madalya alan bilir,

8 yılın kıymetini de hırsına yenik düşerek lokantasında domuz eti sattığı için, direkt veya dolaylı yollarla sürekli cezaevine Coşkun’a para göndermek zorunda kalan bilir.

Yıllar çoğalıyor ama azap azalmıyor. O yüzden bu olaylar örnek gösterilerek, işletmecilerimize ve işletmeci adaylarına ders olarak anlatılsın.

Gittiğin tüm mekânları biliyorum, sen bu şehirde bilmeden de olsa domuz eti yemedin şekerim, için rahat etsin.

 

 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.