Takip Et

Aydın’da yerel seçim geçersiz mi?

Cumhuriyet Halk Partisi içinden bir kaynağımdan geldi bilgi canımın içi. “Bizimkiler, tüm seçim kurulu başvurularına (aday listeleri vs.) bir hükümlüye imza attırdı. Dolayısıyla imzaların hükmü yok, seçim geçersiz sayılabilir” dedi.

O yüzden şekerim, seninle konuşmalarımızın biraz dışına çıkıp bu önemli meseleyi araştırdım.

CHP Genel Merkezi’nin İl Başkanı Hikmet Saatçi’ye verdiği yetkileri, o da bilişimden sorumlu yardımcısı Aytaç Toker’e vermiş.

Toker, TCK 245. Maddesinde belirtilen “Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması” suçundan Antalya 6. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası almış. Bu ceza kesinleştiği için de seçimlerden önce cezaevine girmiş, denetimli serbestliği sürüyormuş. Hapis cezası içeren bir hüküm giydiği için TCK 53 kapsamında seçme ve seçilme yasağının olduğu ve memnu hakların iadesini alana kadar siyasi yasağa tabi olması nedeni ile başkan yardımcılığının düşürülmüş olması gerekiyormuş. Parti adına attığı tüm imzalar geçersiz ve belgeler de hükümsüzmüş. Bir şirketin yetkilisi olmayan kişi tarafından o şirket adına imzalanan senedin hükmü olmadığı gibi…

Senin anlayacağın; bir tam kanunsuzluk durumu var. Eğer, YSK tarafından incelenirse; Aydın’da yerel seçimleri geçersiz kılacak ve seçimleri tekrarlatabilecek nitelikte bir durumla karşı karşıyayız.

Birkaç hukukçu ile konuştum, “tam kanunsuzluk şartları oluşuyor” diyenler oldu. Diğer siyasi partilerin konuya nasıl yaklaşacakları da önemli. Kararı YSK verecek. Kesin olan bir şey var; İl Başkanı Hikmet Saatçi ve yardımcısı büyük bir suçun içinde.

Aydın’ın hali bu işte şekerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.