Aydın Barosu’nun yeni Başkanı Av. Gökhan Bozkurt da dahil tamamı gençlerden oluşan yeni yönetimiyle tanıştık.
Aydın’ın savunma makamının bu yeni savunucuları ile gündemdeki konuların yanı sıra mesleki meseleleri de konuşma fırsatı bulduk.
Türkiye genelinde il ve ilçelerdeki adliye saraylarının tamamına yakınının yeni ve çağın gereksinimlerine göre inşa edilmiş modern binalar olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, Aydın’ın eski adliye binasında hizmet veren birkaç ilden biri olduğunu söyledi.
Bina yetersizliği nedeniyle koridorların bile bölünerek odaya dönüştürülmesinin ve oluşan manzaraların adalet hizmeti sunan bir kuruma yakışmadığını söyleyen Bozkurt, Aydın’ın bu ayıptan bir an önce kurtulması gerektiğini de ifade etti.
“Bizler ev sahibiyiz, diğerleri (hakim ve savcılar) gelip gidici” diyen Bozkurt, yeni adliye binasının yerinin belirlenmesi konusunda önce kendilerine danışılması gerektiğini ve bu konunun siyaset üstü değerlendirilip acilen sonuçlandırılmasına vurgu yaptı.
Bir de özeleştiride bulunan Bozkurt, Türkiye’de hizmet binası olmayan 11 barodan birisinin Aydın Barosu olduğunu söyleyerek, uygun bir yer belirlenmesi halinde gelecek yıl hizmet binalarının temelini atabileceklerini dile getirdi.
“Sosyal medya sayesinde günümüzde herkes muhabir ve gazeteci oldu” diyen Bozkurt, kendilerinin de sosyal medyayı iyi kullandığını, fakat bu mecradaki haber ve bilgilerin doğruluğunu yerel gazetelerin internet sitelerinden ve sosyal medyadaki hesaplarından teyit etme gereği duyduklarını söyledi. Bozkurt, ellerindeki veriler güncel olmadığı için Aydın’daki gazetecilerle sağlıklı bir iletişim kuramadıklarını da itiraf etti.
Sosyal medyayı iyi kullanan, yerel basını da internetten takip eden Aydın Barosu’nun yeni başkanı ve yönetimi ile sağlıklı iletişim kurup, onlara yerel gazeteleri okuma alışkanlığı da kazandırabileceğimizi düşünüyorum.
Buradaki eksiklik tek taraflı değil. Biz gazetecilerde de kabahat var. Özellikle 2004 yılında çıkan Basın Kanunu’ndan sonra kısmen zorunlu olarak ve genel manada tembellik ederek adliye ile ve dolayısıyla avukatlarla bağlarımızı kopardık.
Oysa eskiden ben de dahil Aydın Adliyesi’nde görev yapan meslektaşlarımız günde 4-5 adliye haberi yapardı. Duruşmaları takip ederdik. Önemli davalar için avukatlar gibi ajanda tutardık. Şimdi ise asayiş olaylarını polis – jandarma boyutunda bıraktığımız gibi, adliyelerdeki diğer gelişmeleri de takip etmez olduk.
Gazetecilerin duruşmalarda fotoğraf ve görüntü çekmeleri yasaklanmış olsa da, aslında baro ve avukatlarla sağlıklı iletişim kurabilsek, sadece duruşma tutanaklarından yine birçok davayla ilgili verilen ara ve nihai kararlar ve duruşmalardaki gelişmelerden, kamuoyunu ilgilendiren önemli haberlere imza atabiliriz.
Sosyal medyaya haber atlatamadığımız sürece avukatlara bile gazete okutamayacağımız gerçeğini samimice bize anlatmaya çalışan Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt ve yönetim kurulu üyelerinin, Aydın’daki 905’i aktif yaklaşık bin 100 avukata tarafsız bir şekilde en iyi hizmeti sunacaklarından şüphemiz yok.
Savunmayı savunanların, Aydın’ın hak ve menfaatlerini en iyi şekilde savunacaklarından da…
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.