Takip Et
  • 30 Kasım 2015, Pazartesi

Eli Dili Yeri Güzel İnsanlar Şehri

Elleri güzel; seramikçilik, pidecilik, demircilik, helvacılık ve daha birçok el becerisi gerektiren işlerde çok çok çok iyiler. O kadar başarılılar ki Türkiye’de zincire dönüşmüş markaları bile var...

Dilleri güzel; iletişimde kullandıkları dil çok kibar. Esnafın pazarlama kabiliyetine diyecek yok. Ne abartı var ne de az altı. Ticarette başarılı olmalarının önemli sebeplerinden birinin dürüstlük ve çalışkanlıklarının yanı sıra naif dilleri olduğunu düşünüyorum. Pazarlamada kullandıkları dille kadar başarılılar ki ülke çapında nam salmış firmaları bile var...

Yerleri güzel; antik kenti, yaylaları, nehirleri, kanyonu, şelalesi ve daha birçok coğrafi güzellik ve özelliğe sahipler. Aydın’da Karadeniz manzarası arayanların bir numaralı tercihi. O kadar güzel ki çok sayıda ünlü yaz tatillerini orada geçiriyor. Bu yerin altı da güzel; firuze damarlı özgün bir mermeri de var.

Karacasu’dan bahsediyorum. Yaklaşık bir haftadır Denge Gazetesi için çalışma yürüttüğümüz Aydın’ın bu güzel ilçesi ile ilgili tespitlerimin özetini paylaşıyorum. Bu güzel şehrin daha iyi pazarlanabileceğini düşünüyorum. Afrodisias’a gelen yabancı turiste yönelik yapılmış yatırımların yeterli olmadığı kanısındaydım. Yerli turiste hatta yerel turiste yönelik yatırım ve tanıtımın çok etkili olacağını temin edebilirim. Aydın ve çevresinde, hafta sonu bir kişilik kahvaltıya 25 lira vermeye razı, güzel manzara ve özgün alışveriş olanağı kovalayan çok sayıda insan var. Sabah ilçeye gelenlerin akşam yemekten sonraya kadar zamanın nasıl geçeceğini anlamayacakları ortamın kurulması ve bunun tanıtılması yeterlidir diye ön görüyorum.

Kendimi, deri fabrikalarının atıklarının kötü kokusu dışında neredeyse hiçbir olumsuzluğunu görmediğim bu güzel ilçenin fahri bir tanıtım elçisi gibi görüyorum. Pazarlamasında kullanılmak üzere, ‘Eli Dili Yeri Güzel İnsanlar Şehri’ diye de bir slogan ürettim. Karacasu Kaymakamlığı’nın ya da ilçedeki başka bir kuruluşun yapacağı slogan yarışmasına göndereceğim.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.