Takip Et
  • 1 Eylül 2016, Perşembe

AK Parti’deki FETÖ’cüler nasıl ayıklanır?

Darbe girişiminden bu yana FETÖ operasyonları aralıksız sürüyor.

Kamu kurumları, iş dünyası, STK’lar büyük oranda FETÖ mensuplarından arındırılırken, AK Parti içinde nasıl bir tutum izleneceği merak konusu oldu. AK Parti’nin henüz kendi içinde böyle girişimi başlatmamış olmasının hafiften rahatsızlık uyandırmaya başladığı da aşikar. “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” şiarıyla hareket ediliyorsa, AK Parti’nin kendi içindeki temizliği bir an önce gerçekleştirmesi gerekir.

Nasıl bir yöntem izlenir bilmiyorum ama Anadolu’da, bu tür konulara örnek gösterilen şöyle bir hikaye vardır;

Köyün birinde zina artmıştır. İhtiyar heyeti bunun önüne geçmenin yolunu bulmak için toplanır. Önce zina yapan kadınların tespit edilmesi ve onların neden zina yaptıklarının araştırılması ve sonuca göre ihtiyaçları karşılanması kararlaştırılır. Sıra zina yapan kadınların tespit edilmesine gelmiştir. Muhtar söz alır ve “bir anam, iki ablam, üç ablamın kızı…” diye köyde zina yaptığını bildiği bütün kadınları söyler. Sırasıyla azalar en yakınlarından başlayarak bildikleri isimleri sıralarlar. Bu şekilde başlayan süreç başarıyla tamamlanır ve sorun çözülür.

AK Parti yöneticilerinin FETÖ mensuplarının tespiti için kendi yakınlarını kayırmadan hareket etmesi durumunda hem parti, hem de ülkemiz rahat bir nefes alır.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.