Takip Et
  • 14 Haziran 2023, Çarşamba

Levent Tuncel

Sana en sonda söyleyeceğimi en başta diyeceğim: Hayat oyunda kalma sanatı canım.

Oyundan düştüğün an yerine yeni oyuncu bulunuyor, sensiz de yaşam sürüyor.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in bugün aramızdan ayrılışının yedinci günü. Söke Belediye Meclisi bugün yeni belediye başkanını belirlemek için toplanıyor.

Yeni başkan Mustafa İberya Arıkan mı olur, Süleyman Yörük mü seçilir kestirmek zor. Çünkü açık destek alanın gizli engeli, gizli destek alanın da açık engelleri var.

Merhum Levent Tuncel’in halefinin kimin olacağı ve orada dönen dolapları konuşacak çok zamanımız olacak seninle. Hafızamdaki Levent Tuncel’e dair konulara gelelim.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu anlaşamıyorlardı. Aralarındaki kavganın nedeni de Fatih Akkentli idi.

Fatih Akkentli, Özlem Çerçioğlu’nun tüm kirli işlerini ve ilişkilerini yöneten özel bir elemanıdır. Onun da en büyük arzusu Söke Belediye Başkanı olabilmektir.

Fatih’i ve yürüttüğü kirli işleri ile ilişkileri sana anlatacağım daha çok sohbetimiz olacak. Bugün meselemiz Levent Tuncel’e dair olan, onun dahil edildiği kısımlar.

Özlem Çerçioğlu ile Süleyman Toyran’ın kavgasında yeni bir başkan adayı arayışı ortaya çıktı. Levent Tuncel bu konuda Fatih ile Özlem’in üzerinde uzlaştıkları isim oldu.

Tuncel’in sağlık sorunlarını ve hastalığı ile ilgili safahatın nasıl ilerleyeceğini biliyorlardı. Levent başkan olacak, Fatih de enişteleri marifetiyle belediyeyi yönetecekti.

Henüz adaylık sürecinde planlamadıkları bir şey oldu. Levent Tuncel, CHP’nin bir önceki dönem 4. Sıra Milletvekil adayı Mustafa İberya Arıkan’ı meclis üyesi yapmak istedi.

Özlem Çerçioğlu ve Fatih Akkentli buna şiddetle karşı çıktı. Onlar için Savcı iken istifade ettikleri Arıkan’ın misyonu vekil olamayınca tamamlanmıştı. Kendisini kullanıp atmışlardı.

Levent Tuncel geri adım atmadı. Belediye başkanı seçildikten sonra da Mustafa İberya Arıkan’ı yardımcısı atadı. Bu tam bir meydan okumaydı ve büyük kavga başladı.

Toyran’ı çalıştırmayan Özlem ve Fatih ikilisi Tuncel ve ekibini de rahat bırakmadı. Kavgaların gölgesinde geçen yıllara Tuncel’in ağırlaşan sağlık sorunları eklendi.

İlk zamanlar BŞB’deki toplantılarda öfkelenen ve CHP’den istifa kararı alan Tuncel, Ortaklar’a vardığında Özlem ve Fatih’in şerrinden korktuğu için vazgeçiyordu.

Sonraları sağlık sorunları nedeniyle Özlem ve Fatih ikilisi Tuncel’i istifaya zorladı. İnatla, ısrarla ömrünün son anına kadar direnen Tuncel, onlara pabuç bırakmadı.

Pabuç bırakmadığı gibi öyle bir ortam oluşturdu ki Fatih Akkentli’nin eniştesi Faik Polat üzerine kurguladığı Tuncel sonrası senaryoları da alt üst etti. Ölüsü Fatih’i yendi.

Sonuca bakıldığında bu kavgaların bir kazananı olmadı. Söke kaybetti. Çerçioğlu’nun tek kavga ettiği partilisi başkan Levent Tuncel değildi. Selefi Toyran ile de kavgalıydı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan ile de kavgalıydı. Fatih Atay ve Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden ile de kavgalı.

Levent Tuncel diş hekimiydi, milli voleybolcuydu. Özel yaşamına dair durumu onu ilçesinde belediye başkanlığına namzet hale getirecek kadar başarılı olmalı.

Siyasi yaşamı Özlem Çerçioğlu ve Fatih Akkentli’nin müsamereleri nedeniyle sancılı, sıkıntılı ve başarısız geçti. Söke’nin seçilmiş bir belediye başkanı olarak ölümsüzleşti.

O’na bunca sıkıntı yaşatan Özlem Çerçioğlu’nun arkasından yayımladığı taziye mesajı da iki yüzlülüğün daniskası oldu. Aydın bu iki yüzlülükten, geçimsizlikten çok çekti.

Kendisine karşı koyan seçilmiş belediye başkanına bunca eziyeti yapanlar, Söke’de Aydın Büyükşehir Belediyesi aracında uyuşturucu yakalatan elemanlarına ne yaptı?

Özlem için, Fatih’in ne olduğunu anladın. Fatih Akkentli’nin sağ kolu olan Halil Yıldırım’ı da anla çünkü karısı o olaydan sonra BŞB’de işe alınarak arka çıkıldı, ödüllendirildi.

Dik duruşun için teşekkürler Levent Tuncel. Ruhun şad, mekanın cennet olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.