Takip Et
  • 27 Ağustos 2019, Salı

Türkiye cenderesi

Toplum baskı altında.

“Dünya yeniden kurgulanıyor. Türkiye yeniden kurgulanıyor. Yeniden kurgulanan dünyada ve Türkiye’de AK Parti’nin yeri yok. Herkes safını belli etsin. Yerini alsın. Yetişene koltuk var. Yakalayana rant var” şeklinde yaygın bir söylem var.

“Ülkede 4 yıl seçim yok. İstesiniz de; istemeseniz de, sevseniz de, sevmeseniz de 2023 yılına kadar Cumhur İttifakı tek başına iktidar. Hükümet ne derse o olur. Kimse macera aramasın! Herkes aklını başına devşirsin” diye vurgulu bir söylem var.

Bu iki söylem arasında sıkışmış kalmış bir bürokrasi var.

Bu iki söylem arasında sıkışmış kalmış bir siyaset var.

Bu iki söylem arasında sıkışmış kalmış bir ekonomi var.

Bu iki söylem arasında sıkışmış kalmış bir halk var.

Çözüm; bu iki söylemden birinin daha etkin, daha güçlü ve daha baskın çıkmasından başka bir şey değildir.

“Dünya yeniden kurgulanıyor” söyleminin egemen olabilmesi için ortaya atılan yuvarlak; muğlak, ne olduğu belli olmayan ifadeler, hareketler, tavırlar son bulmalıdır. Net söylemler; tavırlar, eylemler ortaya konmalıdır. Aksi takdirde, “Bunlar çok çaldı” söyleminiz, “Biraz da biz çalalım” olarak anlaşılmaktan öteye geçmez.

“Ülkede 4 yıl seçim yok!” söyleminin etkin kalabilmesi için de; doğru, hızlı ve yerinden kararlar alınması gerekir. Halkın güveneceği inanacağı bir kabine değişikliği kaçınılmazdır. Siyasetle elde edilen gücün yine siyasetle kullanılması şarttır. Gücü X vakfı; Y derneği, o’cular, şu’cular, bu’culara dağıtırsanız. Bakanlarınızdan daha etkili vakıf başkanları, milletvekillerinizden daha etkili avukatlar; il başkanlarınızdan daha etkili öğretmenler, ilçe başkanlarınızdan daha etkili imamlar, kadın kollarınızdan daha etkili ablalar, gençlik kollarınızdan daha etkili hakim; savcı, vali, kaymakam atadığını iddia eden züppeler hüküm sürer.

Ne yapacaksanız ülke menfaatine; halkın yararına yapın ve biran önce yapın. Türkiye’yi içinde bulunduğu cendereden kurtarın. Bu sıkışıklığın sonu pek hayra alamet değil. Amacınız bu toprakları elin ecnebisine peşkeş çekmek, halkı da bölük pörçük vaziyette mülteci yapmaksa bu şekilde muhalefet etmeye ve yönetmeye devam edin. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.