Takip Et

Yeni gelmedik, geri geldik

Senin bir baskın daha galip geldi Denge Gazetesi yedi ay sonra yeniden kağıt formunda okuyucuyla buluşuyor. Bugünden itibaren haftada iki gün (Salı ve Cuma) okurlarıyla yeniden buluşuyor.

Aydın’da 25 yıl soluksuz yayımlanan Denge Gazetesi 31 Temmuz 2023’de kağıt baskısına ara vermişti. Bizi tanıyanlar iyi bilir, hızlı karar verir, çabuk aksiyon alırız. Hayatımızda aldığımız en zor kararlardan biri de Denge Gazetesinin kağıt baskısını sonlandırmaktı.

Dijitalde okuruyla bağını www.aydindenge.com.tr adlı mecrasından artan ivmesiyle sürdüren Denge Gazetesinin kağıt baskısı çok özlendi. Mesela sen, “Ben her gün komşumun dükkânına gider, Denge okurdum, mahrum kaldım” diyorsun. Kimisi, “Dedem bize hala soruyor, Denge basılmıyor mu?” diyor. Berber ve kahveciler müşterilerinin, “Denge neden gelmiyor?” sorusundan yıldıklarını söylüyor.

Sadece sen değil, yüzlerce Denge Gazetesi okuru kendileri için bir rutin olan ve ritüele dönüşün Denge Gazetesini kağıttan okuma alışkanlığına ara verdiğimiz için bize kızıyor. Kızıyor ama hak da veriyor. Günümüzde basılı yayımcılığın maliyetlerini, gazete satışlarının bu maliyetleri karşılamadığını da biliyor. Şimdiden sayıları 300’ü bulan kişi, “Yeniden basın ben abone olacağım” diye santralimize not bırakmış durumda.

Sen şimdi merak ediyorsundur. “Denge Gazetesi, nasıl oluyor da yeniden kağıda basılıyor, kaynağı nereden yarattınız?” diye. Canımın içi, bizim Çine Madran adında Çine’de yayımladığımız bir gazetemiz daha var. O haftada iki çıkıyor. Günlük 250 baskısıyla Çine’de okurlarıyla buluşuyor. Biz onun adını, “Denge” yaptık. Baskısını da ilk etapta binin üzerine çıkarıyoruz. Bin yüz adet basılacak. Bize yükleyeceği maliyet senin mutluluğunla asla değişmeyeceğimiz bir tutarda. Bir asgari ücretli çalışanın maliyeti kadar ek giderimiz olacak.

Bunu da seninle ve senin gibi “Lütfen Denge Gazetesini basmaya devam edin” diyenlerle birlikte karşılamak için çalışacağız. Hedefimiz 2024 yılı sonuna kadar 500’ün üzerinde abone sayısına ulaşmak ve bayi satışı ile birlikte binin üzerine çıkmak. Daha önce yaptık. Günde 2 bin 850 gazete sattığımız zamanlar oldu. Yine yapacağız, yeniden yapacağız. Çünkü biz yeni gelmedik, geri geldik.

Aydınımız, okurlarımız ve ekibimiz için hayırlı olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.