Takip Et

Cumhurbaşkanı’na bir teşekkür, bir de sitem!

Dün, Yassıada’da biz Aydınlıların ve demokrasiye sıkı sıkıya inanların göğsünü kabartan bir açılış gerçekleşti. 1960 darbesini yaptıranların, darbe yönetimine idam ettirdiği Adnan Menderes’in hatıratının yaşatılması ve demokrasinin anlaşılması için çok önemli bir yer oldu. Adı da Demokrasi ve Özgürlükler Adasına dönüştürüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Adnan Menderes’in hemşehrileri olarak gösterdiği vefadan dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı’na bir de sitemimiz var. Aydın’da jeotermal enerji kaynağından elektrik üreten santrallerin sahibi firmalardan çok şikayetçiyiz. Kanun ve yönetmeliklere uygun üretim yapmadıkları için topraklarımız, çevremiz ve insan sağlığımız büyük tehlikeler altında. Daha çok kazanmanın yolunun daha az harcamaktan geçtiğini inanan bu işletmeler, “Gökyüzünün altındaki en güzel yer yüzü” tanımlaması yapılan Aydın’ı tehdit etmekte ve Kuran-ı Kerim’de Tin Suresinde bahsedildiği şekliyle zeytin ve incirin yetiştiği bu emin beldeyi yaşanılmaz kılmaktadır. Biliyoruz, devletin burada bunları denetlemekle görevli kurumları ve bu kurumların yetkilileri var. Size sitemimizin sebebi bu kurumların görevini yapmamasından ziyade neden yapmamasıdır.

Acele bir şekilde, 2007 yılında çıkartılan jeotermal yasasının bu yatırımcılara sağladığı büyük imtiyazlar bulunmaktadır. “Kamu yararı kararı” adı altında sağlanan bu imtiyaz ne yazık ki bölgede bugüne kadar halk için işkenceye dönüşmüştür. Size sitemimiz aradan geçen 13 yılda bu sorunları ortadan kaldıracak yasal düzenlemelerin neden yapılmadığı da değildir. Bu işi yaparken sizin adınız çok fazla kullanılmaktadır. “Arkalarında Cumhurbaşkanı var o yüzden engel olunamıyor” görüşü çok hakimdir.

Bu firmalarının sahiplerinin sizinle ne kadar sıkı fıkı dost olduğu algısı o kadar çok yayılmıştır ki, onları denetleyecek ve halka olan eziyetlerini engelleyecek kurumların yöneticileri tam tersi onlarla iyi geçinmek zorunda hissetmektedir. Aydın’da halka yansıtılan tablo budur. Size muhalif olan siyasi otoritenin temsilcileri ile kurulan ilişkiler de şahsi menfaat temelli şekil almakta ve halka eziyet sürmektedir.

Bu işin Aydın’a ve Aydınlıya zararını belli bir yüzde ile açıklamak ciddi bir bilimsel çalışma gerektirebilir. Partinize ve şahsınızın Aydınlı nezdindeki algısına zararı ne yazık ki; yüzde yüzdür. Bunu partinizi ve sizi temsilen Aydın’da etkin siyaset yapanlar da teyit edecektir.

Sevgili okurlar;

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın Ramazan günü jeotermal firma temsilcilerinin de olduğu; sosyal mesafe ve kamu vicdanını yok sayan yat gezisini, bunun haber olmasından sonra Aydın’da neler olduğunu ve kimlerin hedef alındığını yarın sizlerle paylaşıyor olacağım. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.