Takip Et
  • 11 Haziran 2020, Perşembe

FETÖ Borsası, Ahmet Kurtuluş cinayeti, CHP ve Aydın ayağı...

Önce, olayı özetleyen ve 25 Eylül 2019’da T24 internet gazetesinde yayımlanan haberin bir bölümüne göz atalım.

***

Öldürülen AKP'li Ahmet Kurtuluş'un avukatı Ahmet Senger:

“FETÖ borsası kavramı şudur; hakkında soruşturma açılan kişilerin takipsizlik ve beraat kararlarını satın almasıdır. Bu olmazsa da etkin pişmanlıktan yararlandırılmayı satın almaktır. Bu borsa çok konuşuldu İzmir’de ama kimse üzerine gidemedi. İzmir’deki 69 sanıklı halen devam eden davanın sanığı olan Ahmet Kurtuluş, kendisi ‘günah keçisi’ haline getirilince ifade vererek bu çarkı anlattı. ‘Ben yapmadım, ama mekanizmayı biliyorum. Emniyet, istihbarat ve yargıdan ayakları var. Şu, şu isimler yaptı’ dedi. İtiraf değildi bu, etkin pişmanlık kapsamında da değildi. Adli merciler önünde imzalı bilgi veren ilk isimdir Ahmet Bey ve önemli bir kapıyı aralamıştır. Kendi durumunu ağırlaştırıcı bir ifade vermesi beklenemez ama gerçekleri söyledi. Kaderini FETÖ borsasını ortaya çıkarmak isteyenlerle birleştirmişti. Bu ifadeyle ilgili hazırlık soruşturması sürüyor. Yani FETÖ soruşturmasında adları geçen bazı iş adamlarını para karşılığı adli takipten kurtarma girişimleri araştırılıyor.”

Cinayetle ilgili tutuklanan 6 kişi hakkında soruşturma sürerken, Kurtuluş’un avukatı Özgür Senger, son gelişmeleri şöyle anlattı:

“Ahmet Kurtuluş bildikleri, konuşmadıkları ve söylemedikleri yüzünden öldürüldü. Söyledikleri nedeniyle öldürülmedi. 2011-2017 yılları arasında üç dönem, Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığını yapmıştı. Alüminyum folyo fabrikası vardı. Serkan Kurtuluş adlı bir kişinin liderliğini yaptığı suç örgütün liderlerinden biri olduğu iddiasıyla tutuklandı. Hakkında dava açıldı. 5 ay tutuklu kaldı. Bu normal bir suç örgütü değil. Burada yalnızca silahlı eylemler gasp, insan kaçırma eyleminin dışında. Milli güvenliği ilgilendiren bazı konular da var.”

***

Sonra da, 3 Nisan 2018’de haberler.com adlı internet gazetesinde çıkan haberden bir bölüme de göz atalım;

Çerçioğlu bu tür spor kompleksinin Aydın'da hep eksikliğinin hissedildiğini ve bu eksikliği giderdikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Spor Kompleksi Aydın'ın yıllardır eksikliğini duyduğu çok önemli bir ihtiyacı giderecek. Ayrıca, yetenekli genç sporcularımız için sağlıklı bir alt yapı kaynağı olacaktır. Burada yetişen sporcular ile Aydın'dan Türkiye şampiyonları çıkaracağız. Yeter ki bizler gençlerimize alt yapı imkanlarını hazırlayalım. Bundan sonrada önümüzdeki günlerde de yapmış olduğumuz tesislerimizin açılışlarını da gerçekleştireceğiz" dedi.

22 bin metre kare alanda ve 24 milyon TL maliyeti Atatürk Spor Kompleksinin içerisinde, açık olimpik yüzme havuzu, kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, engelli çocuk ve vatandaşların yararlanabileceği rehabilitasyon havuzları, terapi merkezi, kafeteryalar, yeşil alan ve otoparklar bulunuyor. Tesis, bünyesindeki güneş enerji panelleri ile gün içinde harcadığı enerjisini kendisi üretiyor.

***

Şimdi de soralım;

Atatürk Spor Kompleksi, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hizmete girdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu tesisi ilk kiraya verdiği kişi ya da firma kimdir? FETÖ borsası cinayetinde öldürülen Ahmet Kurtuluş’un kardeşi Şaban Kurtuluş’un bu tesisle bağı olmuş mudur?

Bu tesisin kiraya verilmesinden bu yana kaç el değiştirmiştir?

24 Milyon TL’lik (o günkü kurdan yaklaşık 5 milyon dolar) bu yatırımdan bugüne kadar Aydın Büyük Şehir Belediyesi’nin kasasına kaç para girmiştir?

FETÖ Borsası diye iddia edilen yapı veya yapılar bu işin neresindedir?

Aydın’da ve İzmir’de bu sorular dilden dile, kulaktan kulağa dolaşmaktadır. Cevabını devletin ilgili kurum ve birimlerinin yanı sıra, FETÖ borsasını en çok dillendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizzat araması, bulması ve kamuoyu ile paylaşması gerekmez mi? 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.