Takip Et
  • 24 Aralık 2021, Cuma

Çerçioğlu’nun arızasını bulduk

Aydın şehrinde 20 yılı aşkın süredir gazetecilik yapıyor, mesleğimizin doğası gereği aldığımız bilgileri, düşüncelerimizi, eleştiri ve değerlendirmelerimizi bu sütunlardan okurlarımıza ve tvDEN’den de izleyicilerimize aktarmaya gayret ediyoruz.

Aydın halkının haklarını, kendi haklarımızın da üstünde gördüğümüz ve üstlendiğimiz kamusal göreve halel getirmemek için de kirli tekliflere, ambargolara boyun eğmeden Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki olumsuzlukları gündeme getirmeye devam ediyoruz.

Televizyonda yaptığımız programa gelen konuklarımızın anlattıklarını da sizler gibi büyük bir şaşkınlıkla dinliyoruz. Hizmet ve yatırımlara dönüşmesi gereken Aydın halkının yılları ve paralarının yok oluşuna üzülüyoruz. Yolsuzluk, hırsızlık, usulsüzlük iddialarını, bu konuda ortaya konan bilgi ve belgeleri görmezden, duymazdan gelen; “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali kendini daha çok tabelalarda gösterme gayretinde olan Başkan Çerçioğlu’nun bu pişkinliğine de bir anlam veremiyoruz.

İyi yerden bakmaya çalıştığımızda sorunların birlikte çalıştığı insanlardan kaynaklandığını düşünmeye çalışıyoruz. Bunu da, “Çerçioğlu’nun alt takımlarında arıza var” diyerek kamuoyu ile de paylaşmıştım. Bu ifadem kendisini incitmiş olmalı ki; şikayetçi oldu, dava açıldı ve beraat ettim.

Sorunun tamamen kendisinden kaynaklandığını düşünmek, ekibi için de “at sahibine göre kişner” ata sözünde anlatılan tanıma oturtmak üzereydik ki; başka bilgiler gelmeye başladı. Meğer bizin belediye başkanımızın da üstünde, ona rol biçtiği iddia edilen, onu tüm kanunsuz işlere rağmen koruduğu ve kolladığı ileri sürülen yapılar ve kişiler bulunuyormuş.

O yüzden Aydın Cumhuriyet Savcılığında yürütülen soruşturmalar yıllar sürüyor, davalar zaman aşımından düşüyormuş. Dosyalar birbirine karışıyor, yargı süreçleri sulanıyormuş. O nedenle biz kendisini eleştiren yazılar kaleme aldığımız, kelamda bulunduğumuz için cinayet büroda ifadeler veriyor, ivedilikle aleyhimize işler türetilip mahkum edilmeye çalışılıyormuşuz.

FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu iddiaları, FETÖ Borsası üyeleri ile kurduğu bağ ve bağlantıların da ötesinde devletin içinde çok etkin isimler tarafından korunduğu ve her ne suç işlerse işlesin hiçbir şey olmayacağı yönünde güvence aldığı kişiler ve odaklar varmış.

Bize, “Boşuna uğraşmayın, iyi geçinmeye bakın, herkes yolunu buluyor siz de ne koparırsanız kardır” telkininde bulunanlar; meğer neler biliyormuş. Soruşturulan, kavuşturulan, soruşturulmayan ve kavuşturulması maniple edilen onlarca dosya, yüzlerce konu, Aydın’ın kaybolan yılları, Aydın halkının çalınan paraları kimsenin umurunda değilmiş.

Devlet, soyut bir kavram ve bu ülkede yaşayan hepimizin ortak değeri, güvencesi olduğuna göre; devlet içindeki çürük elmaların sürekliliği ve sürdürülebilirliği de ilelebet sürmeyecektir. Bazı somut gelişmeler olduğu yönünde de bilgiler almıyor değiliz. Önümüzdeki günlerde, kişisel çıkar ve tanıtımı için milletin parasını ve yıllarını hunharca yok edenlere zor zamanlar bekliyor.

Çünkü arıza; sadece Çerçioğlu’nun birlikte çalıştığı, yönettiği alt ekibinde değilmiş. Büyük arıza onu yöneten, yönlendiren üst takımlarındaymış. “Onlar da kim?” sorusunu duyar gibiyim. Biz de merak ediyoruz. Hep beraber bekleyip göreceğiz. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.