Takip Et
  • 20 Ağustos 2016, Cumartesi

Zafer Savcı ve Aziz Nesin

Denge’de çıktı, okumuşsunuzdur. Yenipazar’ın AK Partili Belediye Başkanı Zafer Savcı, Sol Sahil Sulama Birliği’nin meclis üyesi olabilmek için adaylık başvurusunda buluyor.

Nazilli İlçe Seçim Kurulu; Savcı’nın 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum olduğu adli sicil kaydı ile tespit edildiğini gerekçe gösteriyor ve adaylık başvurusunu kabul etmiyor. Belediye başkanlığı yapan biri nasıl oluyor da sulama birliğine meclis üyesi bile olamıyor? Ya da sulama birliği meclis üyesi olamayan biri nasıl oluyor da belediye başkanlığı yapabiliyor?

Bu sorular cevap bekliyor. Uzun adı ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’ olan AK Parti’nin ismindeki “Adalet” kavramının büyük oranda zarar görmesine neden olan Savcı’nın durumu uzun süredir Aydın’da kamu vicdanında sürekli sorgulanıyor.

İNFAZI İKİ YILDIR ÖTELENİYOR

Savcı’nın sabıkasının nedeni de şu: Belediye başkanı iken, 2009 seçimleri öncesi Yeni Pazar Belediyesi’nin kiracısı olan AK Parti Yenipazar İlçe Başkanlığı’na kira borcu olmadığı yönünde yazı veriyor. Seçimi CHP’li aday Yüsran Erden kazanıyor. Erden’in ilk icraatlarından biri de belediyenin kiracısı olan AK Parti Yenipazar İlçe Başkanlığı’nın borcu olup olmadığını sorgulamak oluyor. Belediyenin hesaplarına göre ilçe başkanlığı borçlu gözüküyor. Belediye, bunu yazıyla dönemin ilçe başkanına tebliğ ediyor. İlçe başkanı da Zafer Savcı’nın verdiği ‘Borcu yoktur’ belgesini sunuyor. Bunun üzerine olay yargıya intikal ediyor ve Savcı, Yargıtay süreci dahil, tüm davayı kaybediyor. Hapis cezasına mahkum ediliyor.

Sonrasında aldığı ‘Cezaevinde yatamaz’ raporlarıyla iki yıldır infazını öteliyor. Cezaevi’nde yatamayacak kadar sağlık sorunu bulunan Zafer Savcı’nın Yenipazar Belediye Başkanlığı görevini yürütmeyi sürdürmesi kafaları kurcalıyor. Akıllara ‘aynı durum MHP’li ya da CHP’li bir belediye başkanın başına gelse ne olurdu?’ sorusu geliyor. Bu sorunun cevabı da en başta belirttiğim AK Parti’nin adındaki ‘Adalet’ kelimesi ile tezat düşüyor.

''ZARAR VERİYOR''

Sulama birliği meclis üyesi olamamasının haberi için Denge’nin internet editörü, görsele, “Belediye başkanlığı yapıyor ama sulama birliği meclis üyesi olamadı ‘SABIKALISIN’ dediler” şeklinde başlık atıyor.

İlk gören okurlardan biri yorumu patlatıyor; “Tam Aziz Nesinlik bir durum” diyor.

AK Parti’nin diğer belediye başkanları ile kıyaslandığında (Buharkent, Kuyucak ve Köşk) Savcı son derece başarısız da bir performans sergiliyor. Demem o ki, partisinin iktidar gücü ile sabıkasına rağmen koltuğunda oturmayı başaran Zafer Savcı, hem partisine hem de ilçesine büyük zarar veriyor.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.