Takip Et
  • 1 Kasım 2023, Çarşamba

Bazı sorular

Hatırlarsan, sana geçenlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarından, özellikle asfalt ihalesine ilişkin bilgiler aktarmıştım.

İçeriden, kaynaklarımın ulaştırdığı bilgilerin devamının geleceğini, bu tür konuları ara sıra sohbetimizde yer vereceğimi söylemiştim.

Konuyu çok uzatmayacağım. ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç’ın korkulu rüyası olarak bilinen bazı durumları ve Litera dosyasına ilişkin soruları yöneltip bırakacağım.

Yılmaz Akbaba isimli kurum çalışanı, oğlunu nasıl ve neden belediyede işe aldırdı?

Yine diğer kurum çalışanı Reşat Toksoy’un da oğlu neden ve nasıl işe alındı?

Kocası, Çerçioğlu ailesine ait şirketin çalışanı olan Nilgün Karademir, saç tasarım uzmanı iken nasıl strateji daire başkanlığına vekaleten müdür oldu?

Kurumun ARGE birimi neden Nilgün hanıma emanet edildi?

Strateji Daire Başkanlığına, Tufan Yılmaz nasıl ve neden getirildi?

Bazı 21 F ihaleler hangi adrese teslim edildi?

Ozan Çavuşoğlu işçi olmasına rağmen neden ve nasıl ihalelere başkanlık ediyor?

Hakan Olgaç, Ozan Çavuşoğlu için hangi hakim ve savcılarla görüştü?

Litera dosyasını merak edersin sen şimdi; bilgi işlemde ihale dokümanlarını hazırlamak için çıkılan program ihalesi. Dosyanın içi suç isnadı ve iddiası dolu.

İmfalt konusuyla ilgili de bir bilgi var. Aydın Büyükşehir Belediyesinde asfalt işlerine bakan Onur Yılmaz, emekli olup asfalt ihalesini alan firmada (İmfalt) işe başladığı iddia ediliyor, doğru mu?

Çok başka, sürprizler var.

Kaynaklarım bana, ben de sana söylemeye devam edeceğiz. Sağır sultan duyana kadar konuların üstüne gideceğiz.

 

TENZİH

Dün, Çine hakkında kaleme aldığım yazıda OSB’de arsa tacirliği yapan AK Partili yöneticiler olduğunu vurgulamıştım. Bazıları iş adamı Bircan Kömürcüoğlu’nu hedef aldığım çıkarımında bulunmuşlar. Bircan Kömürcüoğlu AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve OSB Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. Kömürcüoğlu Grup Çine, Denizli ve Milas’ta yatırımları olan, yurt dışında büyük pazar edinen holdingleşme yolunda büyük bir organizasyon. Bircan ve kardeşi Özkan, kız kardeşleri ile birlikte babaları Mustafa Ali Kömürcüoğlu’nun kurduğu yapıyı çaba ve gayretleriyle büyütmeye devam ediyorlar. Yazıdan dolayı, hem AK Parti’deki görevinden, hem de OSB’deki görevinden istifayı düşünüyormuş. Onurlu ve erdemli insan böyle davranır. Benim kastım yatırımcı olmayan, sadece arsa ticareti yapanlaraydı. Utanma duygusu olanlar, yatırımcı olmasına ve istihdam yaratmasına rağmen alınganlık gösteren Bircan Kömürcüoğlu’nu örnek alabilirler. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.