Takip Et
  • 26 Ekim 2023, Perşembe

Asansör olayı

Bu sabah Aydın’da güne büyük bir facia haberi ile uyandık. Dünün bittiği, bugünün başladığı saat olan 00.00’da Işıklı Mahallesi’nde bulunan KYK kız öğrenci yurdunda asansör kazası meydana geldi. İçinde bulunan 16 kişiden biri olan ADÜ İktisat Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş, hayatını kaybetti.

Sabah erken saatlerde Aydın Adliyesinde 5. Asliye Ceza Mahkemesinde duruşmam vardı. İlk öğrendiğim dakikalarda zihnimde konuyla ilgili oluşan her şeyi sana yazmak istedim, lakin vaktim yoktu.

Gün ortasına kadar da olmadı. Sana uzun uzadıya asansör faciası ile ilgili satırlar dökebilirim. Ne kadar uzun yazsak, ne kadar çok konuşsak, bağırsak ve çağırsak; nafile…

Gencecik bir canımız yitip gitti. Zeren’e yazık oldu. Zeren yazık edildi. Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin. Daha başka Zerenler, benzer ihmaller sonucu kurban edilmesin.

Bundan sonra hepimize düşen, aynı durumun bir daha oluşmaması için ilgili kurumlar ve yetkili kişiler üzerinde baskı oluşturmak.

Aydın’da daha önce de benzer bir asansör faciası yaşanmıştı. 2014 yılının Haziran ayının 24. gününde yine gece saatlerinde TOKİ konutlarında asansör, halatının kopması sonucu içindeki 6 kişi ile birlikte zemine çakıldı.

Şehrimizde bu tür olayların kamu binasında veya kamu eliyle yapılan sitede yaşanması düşündürücü, değil mi?

Bu tür olaylar nasıl son bulur biliyor musun?

Devlete asansör satan ya da asansör bakımı hizmeti veren firmaların yükselen kazancı böyle durumlarda yerle bir olursa ancak öyle son bulur.

İhmalin sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmadığı sürece, bu tür vakalar artarak devam eder.

Olay özelinde bana ulaşan bilgilere gelecek olursak;

Asansörle ilgili şikayetler kurum müdürü hanımefendiye öğrenciler tarafından defalarca kez iletilmiş. Kurum içinden gelen bilgiler ve iddiaya göre müdire hanım, “personeline mobbing uygulayan tavır ve yaklaşımlarla çok meşgul olduğu için” asıl yapması gerekenlere yoğunlaşamamış.

Konuştuğum kişilerden duyduklarım, yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgilere göre; bu işin birincil sorumlusu asansörü yapan ve bakan firmalarla, yurdun müdürü hanımefendidir.

Aydın Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamaları da dikkatle okuyoruz. Valilik, olayı soruşturuyor, takipçisi ve müdürü de açığa aldı. Bizler de yakından gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Bu olay sonrası ne gibi gelişmeler olacağına yönelik öngörülerimi ve uyarılarımı da önümüzdeki günlerde seninle sohbetlerimize konu edeceğim.

Acımız büyük. Başımız sağ olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.