Takip Et
  • 11 Şubat 2024, Pazar

Savaş’ın personele mesajı nasıl anlaşıldı?

Senin gibi yüzlerce Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanı da sabahtan bu yana beni mesaj yağmuruna tuttu. Ben de o sayede fark ettim. Mustafa Savaş, belediye çalışanlarına yönelik bir paylaşım yapmış.

Neden bana yazıyorlar; Çünkü Özlem Çerçioğlu’na karşı umut bağladıkları ender kişilerden biriyim, ondan korkmadan, çekinmeden personelle ilgili tavır ve tutumlarını eleştirebiliyorum.

Mustafa Savaş’ın yaptığı kısa açıklamanın kendilerinde yarattığı mutluluğu aktaranlar çoğunlukta. Daha detaylı açıklama bekleyenler de var. Bazıları da açıklamanın nasıl algılandığına dair metinler atmış.

Önce Savaş’ın paylaşım metnine göz atalım; “Aydın Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı şirketlerinde çalışan hiçbir kardeşimiz işinden ve aşından olmayacak. Banka promosyonlarında adil bir dağıtım yapacağız. 1 Nisan’dan itibaren çalışanlarımızın en düşük maaşı net 30 bin TL olacak. Çalışma barışını, huzurlu ve güvenli bir iş ortamını tesis edeceğiz. Hazırız, kararlıyız; Aydın için YolAçık!”

Bu sayede Mustafa Savaş’ın seçim kampanya sloganını da öğrenmiş oldum; “YolAçık” yaratıcı bir söylem. “Yol açık” ve “Yola çık” mesajları veriyor. Savaş, galiba bu kez kazanmayı çok istiyor.

Şimdi gelelim belediye çalışanlarından bana gelen mesajlardan bazılarına. Benzer içerikte olanları özetleyeceğim. Bazı çok lüzumsuz bulduklarımı es geçeceğim. Sana en sade haliyle ortak algıyı aktaracağım.

Bir çalışan şunu yazmış, “Mustafa Savaş çalışanlara; ‘yapmadığınız işlerden etrafımdaki yalakalara inanarak sizlere mobbing yapmayacağım sürgüne göndermeyeceğim’ diyor.”

Bir başka belediye çalışanı da; “Savaş, ‘Didim’de çalışırken benim paylaşımlarımı yapmadığınız için bir sabah gözünüzü Buharkent’te açmayacaksınız’ demek istemiş.”

Diğer bir belediye emekçisi, “Mustafa bey, ‘Bayramda hafta sonlarında özel günlerde çalışmak için önünüze zorla getiren evrakları imzalamayacaksınız’ diyor.”

Bunu yazan sarı otobüs şoförü olmalı, “Savaş’ın paylaşımından çıkardığım, ‘Akşama kadar sarı otobüslerde direksiyon sallayıp gece zorla benim toplantılarıma getirilmeyeceksiniz’ mesajı barındırıyor.”

Bir öbürü de, “Savaş, ‘Şoförseniz, şoför olarak çalışacaksınız. Memursanız, memur olarak çalışacaksınız. İşçiyseniz, işçi olarak çalışacaksınız’ demek istemiş.”

Savaş’ın paylaşımını şu şekilde algılayan da olmuş, “Çalışırken de işten çıkarılma korkunuz olmayacak. Maaşlarınızı tam alacaksınız, promosyonlarınızı tam alacaksınız, ikinci bir sendika kurup birinci sendikadan istifa etmeyenleri tehditle ikinci sendikaya üye yapmayacağım”

“Belediyede çalışıyorsanız sadece belediye işleri yapacaksınız siyasi çalışmalar yapmaya zorunlu kılınmayacaksınız” şeklinde algılayan da olmuş.

Bu kardeşimiz su ve kanalizasyon idaresinden olmalı, “Mustafa bey, ‘ASKİ’yi genel müdürümüz yönetecek, siz genel müdürümüzle muhatap olacaksınız, Aydın’da çeşitli imar işlerine bulaşmış, illegal kişilerle değişik faaliyetleri olan kişiler size işiniz için baskı yapmayacak’ diyor.”

Sırayla Savaş’ın paylaşımını şöyle yorumlayanlar da var;

“Eyt haklarınızı tam alacaksınız”

“Evinizi ekmek götürürken sofranıza kan doğramayacaksınız”

“Mesailerinizi tam alacaksınız, mesailer yazılırken hakkaniyetle adil olarak yazılacak”

“Kim en çok yalakalık yaparsa değil kim en çok çalışırsa mesai alacak”

Sen bile belediye çalışanı olmadığın halde Süha Bayırlı’nın, Fatih Akkentli’nin, Ozan Çavuşoğlu’nun, İbrahim Gürdal’ın, Barış Altıntaş’ın,  Mefkûre Karabıyık'ın, Vicdan Çetav'ın, Kadir Karakoç'un  ve daha nicelerinin personele neler yaptığını anımsatmışsın. Siyasetçisinden ayrı, bürokratından ayrı, başkanından türlü türlü sıkıntı çeken Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının ciddiye alınması gerektiğini söylüyorsun. Travmalarını gidermenin bile zaman alacağını belirterek; Aydın Büyükşehir Belediyesini bir dönem, psikiyatrist bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini yazıyorsun.

Belediye personeli de Mustafa Savaş’ın paylaşımından mutlu olmuş. Diğer Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylarından da benzer paylaşımlar bekliyorlar. “Belediye personelinin güvenini ve desteğini alan, seçime daha avantajlı girecek” iddiasındalar. İlgi bekliyorlar. Değerli olduklarını hissetmeye ihtiyaçları var.

Tıpkı Aydın’da yaşayan yüz binlerce insan ve can gibi. 

 

OKUMAK İSTEDİĞİNİZ HABERE TIKLAYIN

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.