Takip Et
  • 15 Ocak 2024, Pazartesi

Çerçioğlu Aydın’ı DEM’liyor mu?

Bana bu soruyu sormakta o kadar haklısın ki; hafızam, öngörülerim ve kaynaklarım durumu teyit ediyor.

Bugün uzun uzadıya sana geçen seçim Özlem Çerçioğlu’nun HDP’nin blok desteği ile güç bela seçimi kazandığını anlatmayacağım.

Geçen seçimde HDP’ye verilen tavizler nedeniyle Aydın’da belediyelerde çalıştırılan PKK’lılardan, artan uyuşturucu trafiği ve ticaretinden, organize orman yangınlarından, şehrin en kıymetli arazisinde hediye edilen para basan mekanlardan bahsetmeyeceğim.

Bugün neler yaşanıyor, ona değineceğim. Aydın’da CHP’nin aday açıklamadığı dört ilçe kaldığını biliyorsun. Bunlardan birisi Köşk: orada aday bulamıyorlar. Karacasu’ya iki kıymetli aday arasında seçim yapmada zorlanılıyor. Diğer ikisi Germencik ve Didim, buralarda durum çok başka. HDP-DEM Parti ile pazarlık sürdüğü için buraların bekletildiğini duyuyorum.

Kaynaklarımın aktardığı ve senin de bana söylediğin gibi; HDP-DEM Aydın’da CHP’den Didim ve Germencik Belediyelerini istiyor.

Özlem Çerçioğlu’nun yapılan anketlerde İYİ Parti ile HDP-DEM desteği olmadan kaybettiği net görülüyor. İYİ Parti, bugüne kadar dik durdu, her ilçede ve Aydın Büyükşehir’de en güçlü adayları çıkarmak için çalışıyor.

Çerçioğlu’nun kaybetmemesi için elde kalan son argüman, HDP-DEM desteği. Benim öngörüm blok destek alsa da seçimi kaybedeceği yönünde ama gider ayak verilecek olası tavizin şehrimize ve ülkemize olası kayıp olacağının altını çizmek isterim.

Taviz yeni değil. Daha önce verilen tavizden doğan bir tane daha öncekilerden daha büyük ve tehlikeli biçimde oluşmak üzere. Bakmayın üst düzey HDP’lilerin Çerçioğlu’na sosyal medyadan tehditler savurduğuna, onlar kayıkçı kavgası.

Kayıkçı demişken, birilerinin Aydın üzerinde büyük projeleri var. Adını da Büyük Didim Projesi koymuşlar. Oralarda oluşturacakları alanlar ve limanlar üzerinden uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılığı başta; örgütsel, aile ve bireysel hesap yapanlar varmış.

Örgütsel hesabı olanlar zaten ülke düşmanı, aile ve şahsi menfaati için bu şehrin ve ülkenin değerlerini satanlar yüzümüze gülen, bizim olanla bizi döven vatan hainlerinden başkası değil.

Sosyal medyadan bana gönderdiğin, Özlem Çerçioğlu’nun, “Aydın’da 9,5 yılda korkunç işler yaptık” dediği videoyu hatırla. O korkunç işlerin bazılarının neler olduğunu adliyedeki soruşturma ve kovuşturma dosyalarında, bazılarını yapılan haberler, yazılan yazılarda, bazılarını da bugün kurulmak istenen düzenlerde bulabilirsin.

Çerçioğlu ve arkasındaki güçlerin kazanması için Aydın’ın kaybetmesini umursamanın vakti gelmedi mi?

Bırakalım da; Çerçioğlu ve ağa babaları Aydın’ı DEM’lesin mi?

Bu işin şakası yok. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.