Takip Et

Çerçioğlu aklanacak mı?

Çok alemsin. Bana “Döviz kuru ne olur?” diye sormuşsun. Hem, ben bugün neyi yazacağımı sana dünden vaat etmiştim. Neden olayı ekonomiye çekerek beni maniple ediyorsun?

Madem sordun söyleyeyim. Dolar en yüksek 32 lirayı, Avro da 35 lirayı görür. Bu durum kaç vakte kadar gerçekleşir onu bilemem. Tahmini tavan rakamlar bana göre böyle.

Dün sana CHP’de yaşanacak kongre süreçlerine dair konuları anlatmıştım. Parti içinde hakimiyetini kaybederse Çerçioğlu’nun ne yapacağını bugüne bırakmıştım.

Değişim rüzgarı estirmek, bir kaşık suda fırtına koparmak ve büyük kasırga oluşturmak isteyenlerle Kılıçdaroğlu ve kalmasını umanların kıyasıya yarışına tanıklık edeceğiz.

Değişim söylemi, yerel seçimde de CHP’de gündeme gelecek. Çerçioğlu gibi başarısız belediye başkanlarının değişmesi için illerde başkaldıranlar olacak, yeni adaylar çıkacak.

Dünkü yazıda sana bahsettiğim gizli kaynağın bana aktardıklarını aynen söylüyorum. Özlem Çerçioğlu ve Kürşat Engin Özcan’dan itiraz gelirse onları da seninle paylaşırım.

“Özlem Çerçioğlu’nun en büyük planı yerel seçimler öncesinde AK Parti’ye geçmek ve AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı da iz uçağı olarak gönderdi. Çünkü hem Kürşat Engin Özcan’ın hem de Çerçioğlu’nun büyük hukuki sorunları var. İkisinin de dava süreçleri aleyhlerine ilerliyor. Çünkü suçlarının somut olduğunu gösterir deliller var. Birincil öncelikleri AK Parti sayesinde davalardan aklanmak. Sonra da bulundukları makamları korumak. Kürşat Engin Özcan, Ankara’da etkili kişilere, ‘Aydın’ı kazanarak Cumhurbaşkanımıza büyük bir hediye verebiliriz. Bu, Özlem Çerçioğlu’nu AK Parti’ye geçirmekle olur. Bunun için ben seve seve arabuluculuk görevi üstlenirim. Özlem ablayı ikna edebilirim’ benzeri söylemlerde bulunuyor. Suçlarından aklanma ve yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı garantisi alabilirse Çerçioğlu AK Parti’ye geçecek. Bunun için önce parti içinde çatışma çıkartıp, ‘istenmediğim yerde durmam!’ durumunu oluşturacak.”

Kaynağıma, saçmaladığını, bu kadarının da olmayacağını ve hepsinden önemlisi böylesi bir organizasyonu akıl edebilecek kapasitenin Çerçioğlu’nda bulunmadığını söyledim.

Yanıtı; “Bu işler FETÖ aklı ile organize ediliyor. Aydın Belediye Başkanı iken yargılanmasını kim önledi. FETÖ’den atılan başsavcı Ekrem Yiğit. FETÖ soruşturması nasıl kapatıldı; FETÖ Borsasına, Atatürk Spor Kompleksi gibi daha bir çok verilen rüşvet ve tavizle. FETÖ Borsası ile ilgili konuların sürüncemede kalmasını kim sağlıyor; FETÖ aklı. Aydın’a FETÖ hala çok hakim. Bunu bürokraside, yargıda, eğitim, öğretimde ve ticarette net bir şekilde görebilirsin. Siyaseti dizayn etme konusunda da yetenekli aktörleri var. AK Parti içinde de var. Şuan tüm unsurlar Aydın’da sistemlerinin bozulmaması için aktörlerin parti değiştirmesine yönelik hamleler yapıyor. Uyanık ol. Şehri uyandır!”

Pekala.

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.