Takip Et
  • 3 Nisan 2024, Çarşamba

Çerçioğlu mübarek bir zat

Seçim sonrası senden ve diğerlerinden gelen geri bildirimler inanılmaz kıymetli. Sonuçlara ilişkin ilginç yorumlarınız var.

Kiminiz: “Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeleri öyle bir çalışacak ki, halk belediyeleri çok iyi yöneten bu anlayışın iktidara gelmesi için hükümeti erken seçime zorlayacak” diyorsunuz.

Kiminiz de: “Kasada para yok, kendi adayları seçilseydi hükümet olanaklarından yatırım yapmak zorunda kalacaktı, Erdoğan üzerinden yükü attı. CHP’li belediyelerin başarısızlığı ortaya çıkacak, ‘belediyeleri yönetemeyen devleti nasıl yönetecek?’ dendiği bir ortamda erken genel seçim olacak” tezini savunuyorsunuz.

Erdoğan’ın siyasi bir deha olduğunu ve üzerinden yük attığı tezini savunanların ilaveleri de var: “Yeniden Refah parlatılıyor. İslamcı parti kimliği ona yüklenecek, AK Parti biraz daha merkez sağ partisi olacak. Bu arada Erdoğan parti yönetiminde de büyük değişiklikler yapacak. AK Parti’den kopanlar da Yeniden Refah’a doluşacak, böylelikle toplumun yaşam biçimlerini tehdit eden siyasi yapı imajı da AK Parti’nin üstünden kalkacak” diye ekliyorlar.

Geleceğe dair ön görülerin hepsini boş buluyorum. Muhakkak sonuçtan her siyasi parti kendine göre mesajı alacak, ona göre politikalar üretecektir. Tekrar altını çiziyorum; bu seçimde adaylar açısından ‘kazananların meziyeti, kaybedenlerin de mesuliyeti’ yoktu. Erdoğan’ın partisi, Cumhurbaşkanına karşı kaybetti.

Aydın’a gelecek olursak; attığın ekran görüntülerinin benim için hiçbir anlamı yok. Birileri beni ima ederek, “Yavşak” yazmış. “Nasıl tepkisiz kalabilirmişim?” Eşekle kavga eden kurdun hikayesini biliyorsun; o hikayedeki aslanın bakış açısını da… Bilmiyorsan Google bir bak. Hak vereceksin.

Çerçioğlu’nun zaferine gelince. Kendisi üç dönem görev yaptı, yaptığı hizmetler ve eserlerle yaşadığın şehri güzelleştirdi. Verdiğin bu oyla da cennete çevireceğinden şüphen yok. Artık, benim de yok. Hatta sayın Özlem Çerçioğlu’nun çok mukaddes ve mübarek bir insan olduğunu düşünüyorum. Aramızda kalsın, saçından bir tel koparan cennete gidiyormuş. Verdiğin oylarla dünyanı cennete çevirdin, Ahretini de cennete dönüştürmek istemez misin? O zaman ne duruyorsun. Bir tel de benim için kopar olur mu?

O mübarek zat, mukaddes şahsiyete hürmetlerimle…

Sana kolaylıklar dilerim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.