Takip Et

Aydın'ın malları

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, gerçekten iddia edildiği gibi Aydın’a ihanet mi etti?

Aydın İl Özel İdaresi’nin değerli gayrimenkulleri ile son model araçları diğer kurumlara, eski model arabaları ile hiçbir niteliği bulunmayan personeli Aydın Büyükşehir Belediyesine mi devredildi?

Aydın’ın dört bir yanında kulaktan kulağa yayılan bilgilerle halk bunu konuşuyor. Aydın Büyükşehir Belediyesinin yeteri kadar hizmet verememesinin önündeki en büyük engelin bu durum olduğu söyleniyor. Özel İdarenin işe yarar araçlarının başka kamu kurumlarının üzerinden geçirilerek Denizli Büyükşehir Belediyesine devredildiğini ileri sürenler bile var.

Bundan birkaç ay önce meclis toplantısı öncesi yapılan CHP Grup Toplantısında, Aydın İl Özel İdaresinin varlıklarının devri ile ilgili 500’e yakın dava açıldığını paylaşmış Başkan Çerçioğlu. Aynı toplantıda, “Bu davaları belediyenin lehine sonuçlandıracak hakim yok” diye serzenişte bulunduğu da belirtiliyor. “Aydın’ın Malları Aydın’da Kalsın” platformu bir dünya bütçe ve emek harcadı, ilçe ilçe etkinlikler düzenleyerek bu durumu halka izah etti.

Seçimlerin üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. Aydın İl Özel İdaresinden Aydın Büyükşehir Belediyesine geçen personel kahvehanede ve evinde oturduğu halde maaş aldı. Özel idarenin malları büyükşehir belediyesine verilmediği için hizmetler aksadı. Hiçbir yetkili kurum ya da kişi çıkıp da Aydın İl Özel İdaresi’nin hangi malının ve hangi aracının hangi kuruma devredildiğini kamuoyu ile paylaşmadı.

Bildiğimiz en belirgin kaçak, Aydın İl Özel İdaresinin olan jeotermal kaynaklarının rüsum gelirlerinin Ankara’ya gitmesi oldu. Onun dışında gerçekleşen her şey halkan gizli tutuluyor. Halkın yeterli hizmeti alamaması ise aleni bir durum olarak göze çarpıyor.

Eğer gerçekten söylenildiği gibi Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın Aydın’a ihaneti söz konusuysa belediye cephesi bunu deliliyle paylaşmaktan niye çekiniyor. Şayet böyle bir durum yoksa Aydın Valisi Erol Ayyıldız, özel idarenin mallarını kimlere devrettiklerini ayrıntılı bir şekilde niye kamuoyu ile paylaşmıyor.

Aydın Denge Gazetesi olarak halkın önüne temcit pilavı gibi sürülen bu konunun aydınlatılması hususunda göreve talibiz. Aydın İl Özel İdaresinin mallarının hangi kurumlara devredildiğinin ayrıntılı listesini, yayınlamaya hazırız. Aydın Valiliğinde de, Aydın Büyükşehir Belediyesinde de bu listenin mevcut olduğunu biliyoruz. Hangi kurum Aydın’a ihanet etmiyorsa; en kısa zamanda bu listeyi bekliyoruz.

Aydın’a atanmış vali mi ihanet ediyor yoksa bunu bahane ederek hizmet vermeyen seçilmiş başkan mı?

Bekleyelim, görelim. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.