Takip Et
  • 16 Mayıs 2016, Pazartesi

Yeni başbakan ve kabinesi

Aslında yerel meseleleri yazmam gerektiğini biliyorum. Öyle de yapacağım ama ülkemizin yeni başbakanı ve kabinesinin bizleri de yakından ilgilendirdiğini düşünüyorum. Kahinliğe soyunmadım. İki gün önce Hürriyet’in internet sitesinden okuduğum, İstanbul Boğazı’nda inşası devam eden tüp geçidin 8 ay önce tamamlanacağını bildiren haberden sonra, yeni başbakanın Binali Yıldırım olacağını düşünüyorum.

Binali Yıldırım’a yakın, tanıdık bir abladan tüyo aldım; kabinesi de belli. Tutmazsa sorumluluk benim değil. Hayatta sahip olduklarından dolayı ‘çok ballı’ olduğuna inandığım değerli büyüğümün aktardığı Binali Yıldırım başbakanlığındaki olası kabineyi de sizlerle paylaşıyorum: ‘’Mehmet Müezzinoğlu, Veysel Eroğlu, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz, Cevdet Yılmaz, Faruk Çelik, Efkan Ala, Akif Çağatay Kılıç, Mevlüt Çavuşoğlu, Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Yalçın Akdoğan, Y. Tuğrul Türkeş, Numan Kurtulmuş, Fikri Işık, Volkan Bozkır, Nihat Zeybekçi, Berat Albayrak, Mehmet Şimşek, Ömer Çelik, Nurettin Canikli ve Bülent Tüfekçi.’’

HAKAN ÜLKEN VE AZİZ SANCAR

ABD’lilerin yüzde 90’ının Türkiye’yi tanımadığını belirten Aziz Sancar, “Midnight Express vardı. ABD’liler onlarla büyüdü. Kendimizi onlara tanıtmak çok önemli. Eşim bunları öğrendi, benden daha çok Türkleri savunuyor. ‘Bu millete haksızlık ediliyor’ diyor” diye konuştu. Sancar, Ankara’nın simidi ile İzmir’in incirini çok özlediğini kaydetti.

Bu sözlerden sonra Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Avrupa Birliği tarafından da tescillendiği şekli ile incirin İzmir’e değil, Aydın’a ait olduğunu hatırlattı. Sonra ne mi oldu; Cumartesi günü Aziz Sancar, İzmir’de (yer önemli) bu hatasını düzeltti. Hakan Ülken de daha önce ithaf ettiği, AB’nin Aydın İnciri Coğrafi Tescilinin belgesini Aziz Sancar’a takdim etti. İnce bir detay, önemli bir gelişme. Teşekkürler Sayın Ülken...

ÖZMEN VE İNCİ

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci arasında son günlerde yaşanan tartışmaya bayılıyorum. İçeriğine çok takılı kalmayacağım. Cılız da olsa, Aydın’da siyasetin ve siyasetçilerin varlığını anımsatan bu tartışmanın devam etmesini ve Aydın menfaatine işlerin ortaya çıkmasına vesile olmasını canı gönülden istiyorum. Özmen ve İnci de bu isteğime katılıyordur diye düşünüyorum. Hangi Aydınlı istemez...

BATTI ÇIKTI VE SÜLEYMAN ALGÜN

Süleyman Algün, Aydın Marangozlar Odası Başkanı, gazetemizin yazarı ve benim de çok sevdiğim bir ağabey. Geçen hafta içinde yeni görevi olan Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekilliğini devraldı. Aynı gün beni aradı ve birlik binasının tam önünde devam eden, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin battı çıktı çalışmasının son durumunu sordu. Köşk’ten gelip giden iş arkadaşım Esra da minibüste bu çalışmanın zamanında bitmeyeceği ve birtakım aksilikler olduğu yönünde dedikoduların ayyuka çıktığını söyledi. Haziran sonunda biteceği açıklanmıştı, aksi bir açıklama da yapılmadı. “Olumsuz bir şey olsa; yetkililer paylaşırdı” diye düşünüyorum. Benim için önemli olan, Süleyman Algün’ün, görevinin ilk gününde binanın hemen dışındaki bu çalışma için merak içine girmesi ve bu görevi çok iyi yapacağının sinyallerini vermesiydi. Hayırlı olsun.

FUAT MERİÇ HADİSESİ

Bildiğiniz gibi AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç, İstanbul merkezli bir operasyonla Aydın’da gözaltına alındı ve sonra İstanbul’a gönderildi. 4 gün gözaltında kaldı, serbest bırakıldı. Partisinin il başkanı, 30 liralık iki kutu ilaç nedeniyle ifadesine başvurulduğu yönünde açıklama yaptı. Dosya gizli olduğu için detaylı bilgi henüz yok. Efeler’deki bir soruşturma için savcının Çine’deki bir kişinin ifadesini oradaki savcılığa talimat yazarak aldırdığı bir ortamda böylesine basit bir hadise için Meriç’i buradan İstanbul’a götürmeleri ve 4 gün gözaltında tutmalarının yorumunu sizlere bırakıyorum.

“Bu olayın patlak vermesinden bir süre önce, bir Aydın Milletvekilinin Ankara’da Fuat Meriç’in kamudan yüklü alacağının tahsili için çalışma yürüttüğü’’ yönündeki fısıltı doğru mu, değil mi onu merak ediyorum. İddialar arasında bu fısıltıdan daha fazlası da var ama inanmak istemiyorum. Dosya gizli, o yüzden “Bekleyelim, görelim” diyorum.

HAFTANIN SÖZÜ

“Hizmetçisini öpen, bulaşığı kendi yıkar”

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.