Takip Et

Televizyon projesi

Geçen hafta, hızlı bir şekilde aldığımız kararla, uydudan yayın yapan Kanal F’yi bünyemize kattık. Muğla’nın ilk uydu televizyonu olma özelliğine sahip olan bu kanal, Aydın’da da aynı önemi taşıyacak. Adını ve yönetim merkezini değiştireceğimiz televizyon kanalı, hem Muğla’dan hem Aydın’dan yapacağı yayınlarla iki ilin de dünyaya açılan penceresi olacak.

Televizyon kanalını almamızın birkaç önemli nedeni var. Aydın ve Muğla böyle bir televizyonu fazlasıyla hak ediyor. Biz, Denge Gazetesi olarak çok güçlü, dinamik ve heyecanlı bir ekibiz ve birkaç teknik personel takviyesi yaptığımızda kendi imkânlarımızla bu işi en iyi şekilde yapabiliriz. Televizyonun başında yerel yayıncılığın Türkiye’deki duayen isimlerinden Bülent Öztürk var ve olmaya devam edecek.

Nasıl aldığımızla ilgili de bazı soru işaretleri ve tahminler olduğunu da biliyoruz. En büyük sermayesi emeği olan ekibimizle bu işin altından kalkacağımıza inandık ve belli bir ödeme takvimi ile teklif verdik. Teklifimizi akılcı ve olabilir bulan Özyer Grup yetkilileri, referanslarımızın anlattıkları, yaptıkları araştırmalardan çıkardıkları sonuçla; sorun yaşayamayacaklarına inandılar ve el sıkıştık. Bu sürece katkı sağlayan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum.

Biz, Denge Gazetesi’nde de yola çıkarken ve yolumuza devam ederken sırtımızı hiçbir kimseye ve hiçbir siyasi, ideolojik oluşuma dayamadık. Çok çalıştığımızda başarılı olacağımıza inandık ve yüzümüzü halka döndük. Köşe başını tutan 100-150 kişi ile çok rahat bir şekilde bu işin ticari yükünü taşımak varken biz, binlerce insanın kapısını çaldık. Tüm Aydın’da bizzat benim girmediğim kahvehane, sanayi ve çarşı esnafı kalmamıştır. “Gazetemizi bir ay deneyin, beğenmezseniz ‘getirmeyin’ dersiniz, getirmeyiz” dedik. Şükürler olsun bu bir ayların sonunda “Getirmeyin” kelimesini çok az duyduk. Bugün Denge Gazetesi, Aydın’da iki bine yakın aboneye ulaşıyor, bayiden de 700’e yakın satıyor.

Televizyon kanalımızla ilgili yaklaşımımız da o olacak. Kimseyi taklit etmeyecek, başkalarının pişirdiği yemeği insanların önüne koymayacağız. Özgün programlar üretecek, interaktif habercilik yapacak, bölgemiz insanının izlemeyi ihtiyaç hissedeceği bir kanal oluşturacağız. Yerel sanatçıların kliplerini izleyecek, amatör sporu takip edecek, şehirlerimizi yönetenlerden haberler alacaksınız... Bu ekranda ya siz olacaksınız ya da sizin olanlar…

Denge Gazetesi’nde olduğu gibi televizyon kanalında da işin koordinasyonunu üstlenecek bir kardeşiniz olarak her iki ilin halkına, ekibimize, iki şehrimizin önemli kurumlarını yöneten halka karşı sorumluluk hisseden yöneticilerimize, bu şehirlerde etkin ticaret yapan vizyon sahibi iş adamlarımıza güveniyoruz.

Bu televizyon kanalının işletme sorumluluğunu her ne kadar biz üstleniyor olsak da işleyişte her iki ilde gazetecilik ve yayıncılık mesleğine gönül veren ve bu işi yaşam biçimine dönüştüren meslektaşlarımızla birlikte yol alacağız. Bu televizyon, halkımızın gözü, kulağı ve sesi olacak. Meslektaşlarımızın da evi…

Hayırlı olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.