Takip Et
  • 1 Aralık 2014, Pazartesi

ADÜ’nün itibarı ve Bircan’dan beklentiler

Seçimlerden sonra çok fazla konuşulmasına karşıyım. Bu durum, bağcıyı dövmek gibime geliyor. Oysa, şimdi üzüm yetiştirme zamanı.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin rektörlük seçimleri bitti, Cavit Bircan Cumhurbaşkanı tarafından atandı, göreve başladı.

Genç olmasının, büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Rektör yardımcılığı görevinde bulunması nedeniyle yöneticilik ve kurumu konusunda son derece tecrübeli bir isim, ama işi gerçekten çok zor.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) dışarıdan imajı nasıldır, öğrencilerin tercih oranı ve sebepleri nelerdir, pek bu konulara girmek de istemiyorum. Üzülerek belirtmeliyim ki Aydın’dan baktığımızda, çok ciddi sıkıntılar bulunuyor. Özellikle ticari açıdan kurumun itibarı neredeyse yerle bir durumda. ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Döner Sermayesi ile İktisadi İşletme’nin ödemelerini geciktirmesinden mağdur olanların sayısının bir hayli yüksek olduğu her ortamda konuşuluyor.

Tıp Fakültesi Hastanesi’ne en kaliteli malı, en ucuza veren firmaların ödemelerdeki gecikmeler nedeniyle bir daha ihalelere girmeyi düşünmediği Aydın ticari kamuoyunda sıklıkla konuşuluyor.

ADÜ’nün bazı kurumlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle ödeme sorunu bulunmayan birimler de mağdur oluyor. Ufak bir hizmet ya da ürün almak istediğinde, “ADÜ ile çalışmıyoruz” yanıtı ile karşılaşan birim yetkilileri, uzun uzun kendi birimlerinde sıkıntı olmadığını, ödemelerinin bir hafta içinde gerçekleştiğini anlatmak ve ikna etmek durumunda kalıyor.

ADÜ’nün Aydın halkı ile bağı da olması gerektiği kadar güçlü değil. Aydın’daki mucitlerin ürettiği incir çekirdeği yağı, başka üniversitelerin dikkatini çekmeyi kolaylıkla başarıyor, ama ADÜ’nün umurunda olmuyor.

Bütün bunların sorumlusu elbette yeni ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan değil, ama çözecek olan da ondan başkası olamaz...

İşiniz zor Sayın Bircan, Aydın kamuoyu yapacağınız her müspet çalışmayı canı gönülden destekleyecektir. Lütfen ilk işiniz kurumunuzu halkla barıştırmak olsun. Gerekirse bir süre yatırım yapmayın, kemerleri sıkın veya kaynak yaratın da ticari açıdan ADÜ ile çalışmanın mağduriyet değil avantaj olmasını sağlayın.

Hayırlı olsun. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.